Polis, chat'teki 3 kişinin peşinde

Güncelleme Tarihi:

Polis, chatteki 3 kişinin peşinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2002 02:06

Lara'nın chat kayıtları da incelendi. Lara'ya satanist mesajlar gönderen 3 kişinin chat'teki takma isimleri belirlendi.

İntihar eden kolejli Lara'nın bilgisayarından satanizm dokümanları çıktı. Ayin fotoğraflarını bulmayı başaran polis, Lara'nın chat kayıtlarına da ulaştı. Polis, Lara'ya satanist mesaj gönderdiği belirlenen 3 kişiyi arıyor.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak yaşamına son veren Özel Üsküdar Amerikan Koleji öğrencisi Lara Falay'ın bilgisayarında polisin ilk incelemesinde satanist içerikli dokümanlar bulundu.

Bunların arasında ayin fotoğrafları, kesilmiş kediler, kan içen insan figürleri, satanizmle ilgili çok sayıda resim ve grafik vardı. Ayrıca bilgisayardan silindiği anlaşılan bazı dökümanların da kurtarılmasına çalışılıyor.

CHAT KAYITLARI

İstihbarat Şube polisleri tarafından, Lara'nın chat ve mail kayıtlarına da ulaşıldı. Lara Falay ile satanizm hakkında chat yapan 3 kişi tespit edildi.

Polis, Eylül 2000'de, Alman Lisesi'nin dördüncü katından atlayarak yaşamına son veren Ceylan Konuk'un bilgisayarını da incelemeye aldı. Polis, iki intihar arasındaki benzer noktaları, iki kızın ortak chat arkadaşlarını belirlemeyi hedefliyor.

BİLGİSAYAR VERMEDİLER

Lara'
dan üç gün önce intihar eden Dostlar Sitesi'ndeki komşusu Nedim Biçaci'nin bilgisayarı ise ailesi tarafından polise teslim edilmedi.

Chat kayıtları, Lara ve Ceylan'ın propaganda yapan kişilerden gelen mesajlarla satanizm batağına saplandığını ortaya koydu. İki kızın daha sonra satanizmle ilgili mesajlar göndererek başkalarını da etkilemeye çalıştıklarını açıklayan üst düzey bir polis yetkilisi, ‘‘Lara Falay, chatten, erkek arkadaşı E.P.'ye satanizmle ilgili konulardan bahsetmiş. Sonra e-maille satanizm içerikli fotoğraflar göndermiş. Kayıtlara göre, bu mesajlar ve resimler yüzünden erkek arkadaşıyla arası açılmış’’ dedi.

TAKMA İSİMLER BULUNDU

İstihbarat Şube polisleri, Lara Falay'a satanist mesajlar gönderen üç kişinin chat'teki takma isimlerinin belirledi. Polis, bu kişilerin gerçek kimliklerine ulaşmaya ve onları yakalamaya çalışıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!