Polis biber gazı sıktı, astım hastası genç öldü

Güncelleme Tarihi:

Polis biber gazı sıktı, astım hastası genç öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 08:21

Yalova’da dün sokakta yürürken görüp ayırmaya çalıştığı kavganın ortasında kalan astım ve panik atak hastası 31 yaşındaki Çayan Birben, iddiaya göre gelen polislerin tarafları ayırmak için sıktığı biber gazından etkilenip hastanelik oldu. Yalova Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Çayan Birben'in beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Yakınları, Birben'in astım hastası olduğunu ve polisi uyarmalarına rağmen biber gazı sıktığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Olay dün bir parkta meydana geldi. Çıkan kavgayı görüp ayırmaya giden astım hastası Çayan Birben, kargaşanın ortasında kaldı. Bu sırada yakında bulunan ve kavgayı görüp müdahalede bulunan polisler, iddiaya göre arbede sona ermeyince biber gazı kullandı. Biber gazının üzerine gelmesiyle astım ve panik atak hastası olduğu belirtilen Çayan Birben fenalık geçirdi. Nefes alıp vermekte güçlük çeken ve yakındaki bir internet kafeye giren Birben, buradaki tuvalette elini yüzünü yıkamaya çalışırken baygınlık geçirdi. İnternet kafedekiler, kavganın ardından içeri geldiklerinde Birben’i yerde yatarken görünce hemen ambulans çağırdı. Birben, gelen ambulansla Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TEYZESİ, 'YEĞENİM POLİSE SIKMAYIN' DEDİ

Burada Yoğun Bakım servisinde tedavisi süren Birben’in teyzesi Havva Köseoğlu, "Yeğenim kavgayı ayırmaya gitmiş. Bir süre sonra polisler gelmiş. Yeğenim polisin biber gazı kullanacağını fark edince astım hastası olduğunu dile getirerek, gaz sıkmamalarını istemiş. Yeğenim nefesinin tıkanması ile panikleyip parkın ilerisinde bulunan internet kafeye kadar koşmuş. Buranın tuvaletine girip elini yüzünü yıkamaya çalışırken bayılmış. O esnada kafe sahibi de kavganın olduğu yerdeymiş. Kafeye döndüğünde yeğenimi yerde yatarken bulmuş. Ambulans çağırmışlar ve yeğenimi hastaneye kaldırmışlar. Yoğun bakıma alındı. Sorumluların hesap vermesini istiyoruz" diye konuştu.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

 

Haberin Devamı

Yalova Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavisi süren Çayan Birben’in beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

 

Diğer yandan ailenin konuyla ilgili Yalova Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

HASTANE: KESİN TANI KONULMADI

Hastane yetkilileri, Çayan Birben’in hastanelerine koma halinde geldiğini, hemen yoğun bakıma alındığını söyledi. Birben’in neden bu duruma geldiğiyle ilgili soruya da hastane yetkilileri, "Şu anda yapılacak olan açıklama yanlış olabilir. Yakınları astım ve panik atak olduğunu söylüyor. Bunlara bağlı olarak mı fenalaştığı belli değil" yanıtını verdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!