Polis BDP'lilere izin vermedi

Güncelleme Tarihi:

Polis BDPlilere izin vermedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2013 14:05

GÜVENLİK güçleriyle girdikleri çatışmalarda ölen PKK’lıların için Şırnak’ın merkeze bağlı Bestler- Dereler bölgesinde yapılan mezarlığının açılışını yapacaklarını söyleyerek bu bölgeye gitmek isteyen BDP’li gruba polis izin vermedi.

Haberin Devamı

BDP Şırnak il binası önünde toplanan BDP’liler açılış için bölgeye gitmek için yola çıktı. Şırnak- Uludere yolu üzerindeki polis noktasında güvenlik önlemi alan polisler, grubun geçişine engel oldu. Bunun üzerine, BDP’li grup, polis noktasında basın açıklaması yaptı.

PKK mezarlığı açılışı için gitmelerine engel olunmasına tepki gösteren BDP Şırnak İl Başkanı Baki Katar, cebindeki kimliği çıkartarak, "Bugün burada yaşıyorsam, sen bu kimliği benim cebemi koymuşsan, eğer rahat bir şekilde bu yol üzerinde gidip gelmiyorsam kusura bakma ben bu kimliği cebime koymam" dedi. Özgürce yaşamak için mücadele ettiklerini belirten Baki Katar, şunları söyledi:

"Bugün biz bir mezarlığa gidiyorduk. Biz savaşa gitmiyoruz. Bugün buradaki zihniyet bu halka diyor ki; ’Bu memleketten çıkın.’ Adeta diyor ki; ’Elinize silah alın dağa çıkın, bu ülkeyi terk edin.’ İşte biz böyle bir zihniyetle karşı karşıyayız. 18 yaşındaki bir polis 70 yaşındaki bir annenin, il başkanın, belediye başkanın karşısına çıkıyor ve ’Ayağına sıkarım’ diyor. Eğer sen mafya isen biz de ona göre davranalım. Bunu unutma ki sen bu halkın vergisiyle maaşını alıyorsun. Burada biber gazı, tazyikli suyla müdahale etmeyeceksin. Ayağımıza sıkmayacaksın. Bu zihniyetin biran önce silinmesi gerekir yoksa bu süreç ilerleyemez."

BDP Parti Meclisi üyesi Salih Baykal ise, böyle bir süreci provake eden güçlerle karşı karşıya olduklarını iddia ederek, "Hani bu ülke Müslümandı? Müslümanlık bu ise biz bu Müslümanlığı reddediyoruz. 70 yaşındaki anaların kendi çocuklarının mezarına gidip Fatiha okuma hakkı yok mudur?" dedi.

Konuşmaların ardından polis noktasında yapılan 5 dakikalık oturma eylemin ardında il merkezine gelen BDP’liler, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan BDP il binasına kadar yürüyüş yaparak dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!