Polis Akademisi yüksek lisans ve doktora öğrencisi alıyor

Güncelleme Tarihi:

Polis Akademisi yüksek lisans ve doktora öğrencisi alıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 15:23

Polis Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ile Adli Bilimler Enstitüsü, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alacak. Söz konusu kurumda yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen adaylar, 6-17 Ağustos tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Peki, Polis Akademisi yüksek lisans ve doktora başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ile Adli Bilimler Enstitülerine yüksek lisans ve doktora dallarında birinci ve ikinci dönemlerde farklı sayılarda olmak üzere öğrenci alınacak. İşte, başvuru şartları ve detaylar...

Polis Akademisi, öğrencilerine uluslararası güvenlik, terörizm, radikalleşme, güvenlik yönetimi, suç analizleri, kriminalistik, ulaşım güvenliği ve istihbarat gibi güvenlik çalışmaları temel alanlarında uzmanlaşma ve akademik kariyer imkanları sunmayı amaçlıyor.

Adayların yüksek lisans programlarına kabulü için yabancı dil sınavından en az 40, İngilizce eğitim veren programlar için en az 75, ALES sınavından ise en az 55 puan almaları, doktora programları için ise yabancı dil ve ALES sınavlarından en az 55'er puan almış olmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Başvurular, 6-17 Ağustos tarihleri arası gerçekleşecek. İstenen belge ve ayrıntılı bilgilere, "www.pa.edu.tr" adresinden ulaşılabilecek.

Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programlarına Öğrenci Alımı

Adli Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Programına Öğrenci Alımı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!