Polis acemilik kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Polis acemilik kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2004 01:41

ABD Başkanı George W. Bush’un Ankara ziyaretinden iki gün önce, Ankara Hilton Oteli’nin ana giriş kapısına 10 metre mesafede bomba patladı.

Patlama sırasında bir polisin ayakları topuk ve bilek yakınından parçalandı, bir polis ise yüzünden yaralandı. Orhan Tartıcı adlı kişi de kırılan camlar nedeniyle hafif yaralandı. Bombanın patlamasına, koruyucu hiçbir donanıma ve bomba konusunda profesyonelliğe sahip olmayan polis memurunun ayağı ile müdahalesinin neden olduğu belirtilirken, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, bu iddiayı yalanladı.

Patlama, dün saat 11.05 sularında oldu. Önce polise, şüpheli paket ihbarı yapıldı. Otel önüne gelen Esat Karakolu’nda görevli polisler, pakete yaklaştıklarında, müthiş bir patlama oldu. Polis memurlarından Bekir Bayar’ın her iki ayağı topuk ve bilek kısmından parçalandı. Diğer polis memuru Hasan Akyol ise hafif yaralandı.

Patlamanın ardından, sokakta bulunan araçlar çekicilerle götürüldü. Patlama sırasında, Billur Sokak’taki bazı binaların camları kırıldı. Olay yerinde polisten önce Hilton Oteli’nin özel güvenlik elemanları ile ABD’li korumaları inceleme yaptı.

İlk müdahale arkadaşlarından

YARALANAN polis memuru Bekir Bayar’a ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Hacettepe Hastanesi’ne götürülen Bayar’ın ameliyatı akşam 21.00 sıralarında tamamlandı. Bayar’ın bir ayağının yarısının kullanılamaz halde olduğu, diz altından kopma durumuna gelen sol ayağınınsa dikildiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!