Plazma-LCD karmaşasına çözüm

Güncelleme Tarihi:

Plazma-LCD karmaşasına çözüm
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 10:06

Plazma ya da LCD televizyon almak isteyip, hangisinin daha iyi olduğuna bir türlü karar veremeyen tüketicilere rehber olmak için bir araya gelen dünyanın en büyük üç düz ekran panel üreticisi Panasonic, Hitachi ve Pioneer, www.plazma-lcd.tv isimli bir Internet sitesi kurdu.

Haberin Devamı

Sitede, plazma ve LCD konusundaki yanlış bilgilere açıklık getirilirken, bağımsız Synovate araştırma şirketinin araştırmasından elde edilen verilerden yola çıkılarak, tüketicilerin bu iki teknolojinin hangi durumlarda en iyi sonucu verdiği konusundaki düşüncelerine yer veriliyor.

 

www.plazma-lcd.tv adresinden ulaşılan sitede, kamuoyunda plazma TV’lerle ilgili yanlış bilinen konular görsellerle desteklenen açıklamalarla gün ışığına çıkarılıyor. Synovate firmasının yaptığı araştırma sonucunda, ‘’LCD televizyonun plazmaya göre daha iyi olduğu’’ yönünde ön yargısı olan kişiler, LCD ve plazmada aynı görüntüleri izledikten sonra, 37-inç’ten daha büyük ekranlarda plazmanın daha iyi sonuç verdiği kanısına vardı ve büyük ekranda plazma tercih edilmeli sonucu ortaya çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!