Plassnik: Müzakereler dönem başkanlığımızda başlar

Güncelleme Tarihi:

Plassnik: Müzakereler dönem başkanlığımızda başlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2006 11:05

AB Dönem Başkanı Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Türkiye ile müzakerelere büyük bir olasılıkla kendi dönem başkanlıklarında başlayabileceklerini söyledi.

AB Dönem Başkanı Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, AB Haber Kanalı Euronews'e verdiği röportajda, kendi dönem başkanlıkları bitmeden, Türkiye ile müzakerelere büyük olasılıkla başlayacaklarını ifade etti. Türkiye ile müzakerelerin sonucunun şimdiden belli olmadığının altını çizen Plassnik, 3 Ekim'de alınan Türkiye'nin AB'ye katılım müzakerelerine ilişkin kararın geri dönülmez bir karar olduğunu da vurguladı.

AB'NİN YENİ ODAK NOKTASI BALKANLAR

Ursula Plassnik, AB'nin kendine olan güveninin güçlendirilmesi ve AB vatandaşları arasındaki dayanışmanın da artırılması gerektiğini ifade etti. Balkanlar üzerine odaklanmak, burayı AB'ye daha da yakınlaştırmak ve bu bölgede Avrupa perspektifini yerleştirmek istediklerini vurgulayan Plassnik, AB'nin geleceği için çalışmak ve 450 milyon kişi için ortak kurallar getirmek istediklerini kaydetti.

“Avrupa'nın sınırları, yöneticiler, coğrafyacılar ve tarihçiler tarafından çizilemez” diyen Plassnik, Avrupa'nın siyasi bir proje olduğunu, ancak bunun sınırlarının olmayacağı anlamına da gelmeyeceğini belirtti. Plassnik, İtalya ile Yunanistan arasında Balkanların bulunduğunu ve burada bir istikrarsızlık istemediklerini, çünkü Balkanları Avrupa uzlaşması, bütünlüğü ve barışının bir parçası olarak gördüklerini kaydetti.

Romanya ve Bulgaristan'ın, 1 Ocak 2007'de AB'ye tam üye olacaklarını hatırlatan Ursula Plassnik, gecikme olması halinde bile bir yıl sonra yine AB'ye katılacaklarını bildirdi. Avusturya'nın AB Dönem Başkanlığı, 1 Temmuz 2006'ya kadar sürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!