Plaket yasağını 7 yıl önce Erdoğan getirmiş

Güncelleme Tarihi:

Plaket yasağını 7 yıl önce Erdoğan getirmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 15:26

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı "kamuda plaket yasağının" 7 yıl önce dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından getirildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Plaket yasağını 7 yıl önce Erdoğan getirmiş
Davutoğlu, 5 gün önce 10. Kalkınma Planı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planları'nı açıkladı. Kamuda alınacak tasarruf tedbirlerini de içeren planda, Davutoğlu'nun özellikle vurguladığı maddelerden biri de kamuda plaket yasağı idi.

DAVUTOĞLU: "GENELGE ÇIKARACAĞIZ"

Davutoğlu "Plaket işine son veriyoruz" dediği tedbirin Başbakanlık genelgesi haline getirileceğini söyledi.

Davutoğlu, şöyle dedi:
"Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklar. Ağaç dikimi fidan dikimi olabilir. Küçük ve basit bir belgeyle bu fidanlar yeter. Süslü plaketler kullanım değeri düşük hediyeler, kişileri öne çıkaran hediyeler kamuda olmayacak. Bunu başbakanlık genelgesi yapıyoruz. Odanın her tarafı plaket oluyor. Plaket işine gereksiz hediyelere son vermek lazım.''

Haberin Devamı

PLAKET YASAĞI GENELGESİ 7 YIL ÖNCE ÇIKMIŞ

Başbakan Davutoğlu'nun çıkarılacağını açıkladığı Başbakanlık genelgesinin bir benzerinin, bundan 7 yıl önce Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çıkarıldığı ortaya çıktı.

17 Ocak 2007 tarihini taşıyan ve 2007/3 sayılı, 18 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Başbakanlık genelgesinin konusunu "tasarruf tedbirleri" oluşturuyor.

Genelgenin gerekçesi şöyle açıklandı;
"Kamu kurum ve kuruluşlarının giderlerinden tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve resmi taşıtların etkin kullanımına ilişkin olarak aşağıdaki tedbirlerin alınması gerekli görülmüştür."
2007 tarihli genelgenin plaketl ve eşantiyonlarla ilgili bölümü ise şöyle; "Yılbaşı ve bayram dönemlerinde kamu görevlileri tarafından gönderilecek tebrik, telgraf ve benzeri posta hizmetlerine ilişkin kağıt, baskı, posta ve benzeri giderler hiçbir şekilde kurum ve kuruluş bütçesinden ödenmeyecek, mevzuat gerekleri dışında, kurum ve kuruluşların tasarrufları altında bulunan kaynaklardan plaket, hatıra, hediye, eşantiyon türü işler yaptırılmayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!