PKK'ya bombardımana devam

Güncelleme Tarihi:

PKKya bombardımana devam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2007 12:45

KUZEY Irak sınırındaki Türk Silahlı Kuvvetleri’nin dün gece de sınırın karşı tarafındaki PKK’lı teröristlerin bulunduğu noktaları topçu ateşine tuttuğu öne sürüldü.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi’nin yayın organı ‘Peyamner' ile Kürdistan Yurtsever Birliği’nin internet sitesi ‘Pukmedia', Türk topçusunun Zaho yakınlarındaki PKK’nın yıllarca üs olarak kullandığı Haftanin bölgesinde bulunan ‘Dereluk’ nahiyesine bağlı Şuca ve Zlye köylerinin bulunduğu bölgeyi dün gece zaman zaman yoğun top ateşine tuttuğunu buralarda bulunanların bölgeyi terk ederek Dereluk ve Şeladıze bucaklarındaki yerleşim yerlerine gitmek zorunda kaldıkları öne sürüldü.

Görgü tanıkları en az 20 top atışı yapıldığını anlatırken Pirbila ve Ezle köylerine de çok sayıda havan topu düştüğünü öne sürdü. Açılan topçu ateşinde ölen veya yaralanan olmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

İRAN'DAN PKK’YA YOĞUN OPERASYON

İran yönetimi Kuzey Irak sınırındaki PKK’nın kolu ‘Kürdistan Özgür Yaşam Partisi' (PJAK) teröristlerine yönelik operasyonları sürdürürken bugün yine Haci Umran bölgesini yoğun topçu ateşine tuttu.

Süleymaniye’ye bağlı Pışder dağlık bölgesinde İran ordusu ile PJAK militanları arasında önceki başlayan şiddetli çatışmaların belirli aralıklarla devam ettiği, İran Devrim Muhafızları’nın bugün öğlen saatlerinde Erbil’e bağlı Haci Umran sınır bölgesinde bulunan çok sayıda yerleşim alanını bombaladığı belirtildi. Pukmedia internet sitesi bombalanan yerler arasında Hacı Umran’a bağlı Varşenke, Deri Melazade ve Berdebat köylerinin bulunduğunu bildirdi. Çatışmalardaki ölü- yaralı sayısı hakkında bilgi verilmezken, Pencven Kaymakamı Garip Ali, sınır bölgesine büyük askeri yığınak yapan İran Devrim Muhafızları’nın bu sabah, Kuzey Irak’a açılan sınır kapılarından biri olan Başmaks Gümrük Kapısını hiçbir gerekçe göstermeden kapattığını, giriş-çıkışları yasakladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kaymakam Garip Ali, bu sınır kapısından daha önce günde 200-300 tankerin akaryakıt getirdiğini bildirirken bölgedeki Kürt yetkililer bu sabah İran Devrim Muhafızları ve pastarlardan oluşan binlece İran askerinin Süleymaniye’nin 96 kilometre. doğusunda bulunan Pencven sınır alanını kuşattığını bildirdi.

İran’ın ilk kez böylesine büyük bir güçle sınır bölgesindeki askeri hareketliliğinin nedenini bilmediklerini söyleyen aynı yetkili, “İran ordusu şuan sınırda kuş uçurtmuyor. Tüm giriş-çıkışları yasakladı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!