PKK'nın 'silah tamirhanesi' bulundu

Güncelleme Tarihi:

PKKnın silah tamirhanesi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 14:12

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından bir evde oluşturulan "silah tamirhanesi" ortaya çıkarıldı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Yüksekova'da 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor. Mezarlık, Cumhuriyet, Orman, Eski Kışla, Yeni, Yeşildere, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, oluşturulan barikatların kaldırılması ve el yapımı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen operasyonda güvenlik güçleri, arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

PKKnın silah tamirhanesi bulundu

Esentepe Mahallesi'nde teröristlerce "silah tamir atölyesi" olarak kullanıldığı belirlenen evde arama yapan güvenlik güçleri, 8 kalaşnikof ile bu silaha ait 9 şarjör, 5 pompalı tüfek, tabanca, bu silahlara ait 2 bin 200 mermi, hücum yelekleri, kıyafet, gaz maskesi, sırt çantası, örgütsel doküman, yaşam ve tıbbi malzemeler ele geçirdi.

PKKnın silah tamirhanesi bulundu


Ayrıca, güvenlik güçleri evde terör örgütü mensuplarının arızalanan silahlarını onarmak için kullandığı yedek parçaların yanı sıra kollu matkap ve silah yapımında kullanılan bazı malzemeler buldu.

PKKnın silah tamirhanesi bulundu



CESETLERİ GÖMÜP KAÇIYORLAR

Bu arada, operasyonlar sonucu sıkışan terör örgütü mensupları, etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını az göstermek için ölen örgüt üyelerini gömerek kaçmaya çalışıyor. Operasyonun yürütüldüğü mahallelerde daha önce etkisiz hale getirilen iki teröristin cesetlerini gömülü halde bulan güvenlik güçleri, Cumhuriyet Mahallesi'nde terör örgütü mensuplarınca sözde “karargah” olarak kullanıldığı belirlenen evin bahçesinde dedektörlerle arama yaptı.
Bahçede bir alanın sonradan kazıldığını tespit eden güvenlik güçleri, tuzaklamalara karşı dikkatlice kazdıkları yerde, girdiği çatışma sonucu etkisiz hale getirildiği belirlenen teröriste ait ceset buldu. Üzerinden el bombası ve örgütsel dokümanlar çıkan ceset, incelemenin ardından Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!