PKK'nın katlettiği 27 kişi anıldı

Güncelleme Tarihi:

PKKnın katlettiği 27 kişi anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2007 16:34

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı köyünde 1995 yılında terör örgütü PKK tarafından katledilen 1'i köy korucusu, 27 vatandaş için anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Kulp Kaymakamlığınca katliamın gerçekleştirildiği Hamzalı köyünde yapılması planlanan anma töreni, olumsuz hava şartları nedeniyle ilçe merkezindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) konferans salonunda gerçekleştirildi.
Hamzalı köyü sakinlerinin yanı sıra ilçe merkezinden de çok sayıda vatandaşın katıldığı anma töreninde, sık sık “Kahrolsun PKK” sloganları atıldı.

Törenin açılış konuşmasını, Hamzalı köyündeki katliamda annesi, eşi, kız kardeşi ve 7 aylık bebeğini kaybeden geçici köy korucusu Mehmet Tanrıverdi yaptı.

Tanrıverdi, kaybettiği yakınlarını bugüne kadar hiçbir insan hakları kuruluşunun gelip sormadığını belirterek, “Yüreğimiz bugün de aynı acıyı yaşıyor. Biz bu acıyı unutmadık ve asla unutmayacağız. Teröristler benim 7 aylık bebeğimi katlettiler. İnsan haklarını savunanlar bu bebeğimi bir gün sormadılar, bir kere olsun hakkını aramadılar” dedi.

Haberin Devamı

"BEBEK DAHİ KATLEDİLDİ"

Kulp Kaymakamı Servet Güngör ise Hamzalı köyünde teröristlerce gerçekleştirilen katliamın hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Güngör, şöyle konuştu:

“Hamzalı köyü Cumhuriyet tarihinin en ağır katliamlarından birini yaşadı. Kundaktaki çaresiz bebek dahi katledildi. Üzücü olan temel insan hakkı olan yaşam hakkına saygı duymayan ve bu insanlık dışı eylemlere imza atan terör örgütleri mensuplarının ve sempatizanlarının yaptıklarını meşru kılmak için demokrasi, insan hakları, hukuk devleti ilkelerini ülke içinde ve uluslararası alanda kullanmalarıdır. Ne yazık ki, savunmasız insanların katilleri uluslararası düzlemde itibar görmektedirler.”

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güzel de teröre 20 yılda 40 bin can daha vermeye tahammüllerinin olmadığını, ancak gerekirse yine vereceklerini söyledi.

Geçen yıl ki anma töreninin ardından terör örgütü ve onun yandaşlarının, bu katliam için sözde araştırma komisyonu kurduklarını hatırlatan Güzel, “Örgütün propagandasını yapan televizyon ve gazetelerde bu haberi manşetten verdiler. Sözde insan haklarını savunan ve şiddete karşı olduklarını söyleyenler bu katliam için 'hata yaptık' bile diyemediler. Araştırmada gördükleri yalnızca katil olduklarıydı” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan konuşmaların ardında Hamzalı köyünde görev yapan bir öğretmenin yazdığı “Şehidime Mektup” ve bir öğrencinin “Ocağın Biri” adlı şiirleri okundu. Törenin sonunda katliamda yaşamlarını yitirenler için dualar okundu.
Öte yandan Kulp İlçe Müftülüğünce, ilçe merkezinde bulunan tüm camilerde, Hamzalı katliamında yaşamını yitirenler için mevlit okutulacağı bildirildi.

KATLİAMIN 12. YILDÖNÜMÜ

Hamzalı köyüne 1 Ocak 1995 yılında baskın düzenleyen bir grup teröristin gerçekleştirdiği katliamda, aralarında 1 geçici köy korucusununda bulunduğu 18 vatandaş öldürülmüş 6'sı da yaralanmıştı. Yaralılardan 2'si tedavi gördüğü hastanede daha sonra yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı

Bu olayın ardından Mart 1995'de aynı köye bir daha baskın düzenleyen teröristler, bu kez de 6 vatandaşı katletmişti. Böylece köyde 3 ayda 27 kişi terörist saldırılarda kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!