PKK'nın kaçırdığı kızı Alman polisi kurtardı

Güncelleme Tarihi:

PKKnın kaçırdığı kızı Alman polisi kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alman polisi, PKK'lıların kaçırarak zorla militan yapmaya çalıştığı 19 yaşındaki bir kızı, operasyonla kurtardı. Polis, 2 PKK'lıyı gözaltına aldı. PKK'nın tuzağına düşen 14 genç kızın daha kayıp olduğu belirtiliyor.

Almanya'da Kürt kökenli çocuk ve gençleri kaçırarak kendi emellerine alet eden PKK'lılara Celle Polisi ağır bir darbe indirdi. Önceki gün yapılan başarılı bir operasyonla PKK'lılar tarafından kaçırılan 19 yaşındaki bir genç kız kurtarıldı. Aynı operasyonda, PKK'nın Aşağı Saksonya Eyaleti sorumlusu ile bir PKK militanı daha yakalanarak gözaltına alındı.

Alman polisi, Kürt kökenli Türk vatandaşı olduğu belirlenen genç kızın kimliğini açıklamadı. 19 yaşındaki kızın, Mayıs ayında PKK militanları tarafından kaçırıldığı belirtildi. Bir ara fırsatını bulup telefonla polisi arayan genç kız, PKK'lıların elinden kurtarılması için yardım istedi. Genç kız polise zor durumda olduğunu, bir PKK'lının evinde zorla tutulduğunu söyledi.

İhbarı değerlendiren Celle Polisi, kalabalık bir ekiple genç kızın bulunduğu eve baskın düzenleyerek, kendisini PKK'lıların elinden kurtardı. Operasyonda Aşağı Saksonya Bölge Temsilcisi olduğu belirlenen 36 yaşındaki PKK'lı ile olaya karışan 20 yaşındaki diğer PKK üyesi yakalanarak gözaltına alındılar.

ZORLA KAÇIRDILAR

Genç kızın verdiği ifadede başından geçen olayı şöyle anlattı:

‘‘Mayıs ayında kendi isteğimle ailemi terkettim. Yaşamımı yanlız sürdürmek istiyordum. Ancak daha sonra PKK'lılarla tanıştım ve onlarla sık sık telefonlaştım. Bir süre sonra onlarla Braunschweig Garı'nda buluştum. İstasyonda bir grup PKK'lı tarafından zorla bir otoya bindirilerek kaçırıldım. Kendi arzum ve isteğim dışında onların yanında kaldım.’’

Daha sonra Celle'ye getirildiğini anlatan genç kız, orada Kürt gazetecilerle röportaj yapmaya zorlandığını ve bu röportajların Kürt gazete ve televizyonunda çıkacağının kendisine söylendiğini belirtti.

Celle'de halen 14 genç Kürt kızının kayıp olduğu, bu kızların PKK kamplarında eğitildikleri yolunda bilgilerin bulunduğu kaydedildi. Gözaltına alınan PKK'lılarla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!