PKK'nın kaçırdığı askerlerin aileleri Demirtaş'tan yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

PKKnın kaçırdığı askerlerin aileleri Demirtaştan yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 16:17

DİYARBAKIR- Bingöl karayolunda 19 gün önce yol kesen PKK’lılar tarafından kaçırılan iki askerin ailesi BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek çocuklarının bırakılması için yardım talebinde bulundu. Selahattin Demirtaş zorunlu askerliğin kaldırılmasını ve vicdani ret hakkının tanınması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Diyarbakır- Bingöl karayolunu 6 ağustos tarihinde kesen PKK’lı teröristler durdurdukları otobüste Trabzon, Artvin ve Bayburt’taki birliklerine giden erler Mardinli Hadi Gizli ile Şanlıurfalı Ramazan Başaran ve Reşat Çeçen’i kaçırdı. Ağabeyi ve yeğeni PKK’ya katılan Reşat Çeçen’in annesi Fatma ve babası Cemal Çeçen oğullarının kaçırılmasından iki gün sonra Mazlum- Der Diyarbakır Şubesi’ne giderek yardım istedi. Diğrer erler Hadi Gizli ile Ramazan Başaran’ın yakınları da bugün BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a başvurarak yardım istedi.

"YARDIM İSTEMEYE GELDİK"

Hadi Gizli’nin ağabeyi Halil İbrahim Gizli ve Ramazan Başaran’ın babası Osman Başaran’la görüşen Selahattin Demirtaş, kaçırılan askerlerin bir an önce serbest bırakılmalarını beklediklerini söyledi. Kardeşi Hadi’den 6 Ağustos’tan bu yana haber alamadıklarını söyleyen Halil İbrahim Gizli, "PKK, yol kesme sonucu PKK 3 askerimizi almış. Biz bunun haberini otobüs firmasından aldık. Haber alamıyoruz ve ailece bu durumdan çok üzgünüz" dedi. PKK’nın kaçırdığı kardeşinin sağ salim kurtarılması için Selahattin Demirtaş’tan yardım istemeye geldiklerini söyleyen Halil İbrahim Gizli, "Biz çocuklarımızı zorunlu olarak askere gönderiyoruz. Oysa ki bir savaş ortamı var. Bu savaşın sona erdirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

"BÜTÜN SİYASİ KURUMLAR ÖLÜMLERİN SORUMLUSUDUR"

Selahattin Demirtaş da barış için kendilerinden başka hiç bir partinin barıştan söz etmediğini ileri sürerek, "Ölümler devam ediyor. Bunun birinci derecede sorumlusu hükümet başta olmak üzere siyasilerdir. Bütün siyasi kurumlar bu ölümlerin sorumlusudur. Acılar hepimizin ortak acılarıdır. Aileler bu savaşın en ağır bedelini ödüyor" dedi.

Kaçırılan askerlerin ailelerine devletin değil otobüs firmasının haber verdiğini ileri süren Selahattin Demirtaş, "19 gündür 3 asker PKK tarafından alıkonulmuş. Bu çocuklar canlıyken değer verilmiyor. Hayatlarını kaybettikleri zaman şehit edebiyatı yapılıyor. Başbakan İsrail’i eleştiriyor. İsrail başbakanı tek bir asker için bile girişimde bulunuyor. Bu çocukları zorla savaşa gönderiyorsan değer vermek zorundasın " diye konuştu.

"ZORUNLU ASKERLİK KALKSIN"

PKK’nın elindeki askerlerin ailelerinin talebinin kendileri için değerli olduğunu söyleyen Demirtaş, "Devletin zorunlu askerlik politikasının da kabul edilemez olduğunu söylüyoruz. Vicdani ret hakkı kabul edilmelidir" dedi.

Selahattin Demirtaş, Gaziantep’te 9 kişinin öldüğü, 68 kişinin yaralandığı bomba yüklü otomobille gerekleştirilen saldırıyla ilgili ciddi soru işaretleri olduğunu ileri sürdü. PKK’nın iki kez açıklama yapıp kendileriyle ilgisinin olmadığını söylediğini, bunun aksini ispatlamanın da hükümetin görevi olduğunu söyleyen Demirtaş, "Ortaya çıkardıkları kendi halinde bir öğretmen. İşinde, gücünde insanlar. Halen olayla ilgili ciddi soru işaretleri olduğunu yetkililer de söylüyor. Dış bağlantısı, istihbarat örgütlerinin rolü, bütün bunlar ortaya çıkarılmalıdır. Tavrımızı faile göre değiştirecek bir parti değiliz. Biz ortaya çıkan acı nedeniyle tavrımızı ortaya koyduk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!