PKK'lılar koruculara saldırdı

Güncelleme Tarihi:

PKKlılar koruculara saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 10:33

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde devriye görevi yapan koruculara bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Korucular ve güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

Bir grup PKK’lı saat 01.00 sırasında Derecik Beldesi’nde devriye görevi yapan koruculara ateş açtı. Korucular karşılık verince PKK’lılarla çatışma çıktı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada 2’nci Hudut Taburu’ndan da PKK’lıların kaçış bölgelerine aydınlatma fişeği atılarak ateş açıldı. Ölen ya da yaralananın olmadığı çatışmada PKK’lılar karanlıktan faydalanarak Balkaya Bölgesi’nden Kuzey Irak yönüne doğru kaçtı. PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede operasyon başlatıldı.

BELEDİYE BAŞKANININ EVİNE ATEŞ AÇTILAR

PKK’lılar tarafından Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’ne yapılan saldırıda asıl hedefin Derecik Beldesi Belediye Başkanı AK Parti’li Husret Dinç olduğu ileri sürüldü. Saat 01.00 sıralarından Derecik Beldesi’ne gelen PKK’lılar Belediye Başkanı Dinç’in evinin bulunduğu Karayolları Caddesi’ne girip devriye görevi yapan koruculara ve Belediye Başkanı Dinç’in evine ateş açtı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışma sonrası PKK’lılar kaçarken, Belediye Başkanı Dinç’in evinin duvarlarına çok sayıda kurşun isabet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!