PKK'lı terörist, saldıracağı karakola teslim oldu

Güncelleme Tarihi:

PKKlı terörist, saldıracağı karakola teslim oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 12:51

DİYARBAKIR’da, geçen yıl Ağustos ayında terör örgütü PKK’ya katılan ve 9 ay sonra örgütten kaçarak, üzerinde Glock marka tabancayla teslim olan 16 yaşındaki ‘Serhat Amed’ kod isimli M.A., Etkin pişmanlıktan yararlandırılarak serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı fezlekede, M.A. için, ‘Suça sürüklenen çocuk’ deyimi kullanılırken, M.A.'nın saldırı planladıkları karakola teslim olduğu belirtildi.

M.A., geçen yıl Ağustos ayı başında bir arkadaşıyla gittiği Lice’nin Akçabudak Köyü’nde karşılaştığı teröristlere, ‘ben de örgüte katılmak istiyorum’ dedi. PKK’lılar ile birlikte köyden ayrılan M.A., örgüte katıldıktan sonra, Diyarbakır- Bingöl arasında kalan ve terör örgütünün ‘Şehit Kendal’ olarak adlandırdığı bölgeye götürüldü. Terör örgütü üyeleri tarafından burada ‘Serhat Amed’ kod adı verilen M.A., daha sonra silahlı eğitim almak üzere Lice kırsalında bulunan Akdağlar Bölgesi’ne götürüldü.

SALDIRACAĞI KARAKOLA TESLİM OLDU

Silahlı eğitimin ardından M.A.’ya Glock marka bir tabanca, iki şarjör ve 50 fişek verildi. Akdağlar bölgesinden, örgütün ‘Şehit Hamza’ olarak adlandırdığı Lice kırsalına gönderilen M.A., terör örgütü üyelerinin kışın barınacakları sığınağın tamiratında görevlendirildi. Yanında kaldığı bir grupla birlikte 20 gün sonra sığınaktan çıkan M.A., saldırı hazırlığı içinde oldukları Bingöl’ün Genç İlçesi kırsalında bulunan Güzeldere Jandarma Karakolu’nu gözetleme ve keşif çalışmalarına katıldı. 27 Mart 2010’da yine saldırı yapacakları Güzeldere Karakolu’nu gözetleme görevi verilen M.A., diğer teröristlerin başka işlerle uğraşmasını fırsat bilerek, kendisine verilen silah ve dürbünü gözetleme yerinde bırakarak, örgütten kaçtı. Saldıracakları karakola teslim olan M.A.'nın, daha sonra gösterdiği yerde, kendisine verilen Glock marka tabanca ve fişekler bulundu.

‘SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK'

Güzeldere Jandarma Karakolu’na teslim olan M.A., aynı gün öğlen saatlerinde Genç Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edildi. Savcılıkta ifadesi alınan M.A., bir anlık karar ile örgüte katıldığını, daha sonra pişman olduğunu söyledi. M.A., hakkında ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan soruşturma başlatan Genç Cumhuriyet Başsavcılığı, görevsizlik kararı vererek hazırladığı fezlekeyle birlikte M.A’yı Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’na sevk etti. Genç Cumhuriyet Başsavcılığı M.A., hakkında hazırladığı fezlekede, ‘suça sürüklenen çocuk’ tabirini kullanırken, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla M.A. hakkında iddianame hazırladı. Bu arada özel yetkili savcılık, terör örgütü içerisinde kaldığı sürede herhangi bir eyleme katılmadığı tespit edilen M.A.’yı etkin pişmanlık yasasından yararlandırarak serbest bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!