PKK'dan kaçıp ailece devlete sığındılar

Güncelleme Tarihi:

PKKdan kaçıp ailece devlete sığındılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2008 17:27

KUZEY Irak'taki PKK kampından kaçarak 30 Nisan günü 3 yaşındaki çocuklarıyla birlikte Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik kuvvetlerine teslim olan 6 aylık hamile N.Ö. ve eşi S.Ö., sorgulanmak üzere Erzurum'a getirildi. N.Ö., “Oğlum ve doğacak çocuğumla birlikte artık güven içinde bu ülkede yaşayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Iğdır nüfusuna kayıtlı ‘Rojda’ kod adlı N. Ö. ile Erzurum'un Hınıs İlçesi nüfusuna kayıtlı ‘Zınnar’ kod adlı S.Ö., terör örgütü PKK'nın kamplarında tanıştı. Iran'daki kampta kaldıkları dönemde evlenen N.Ö. ile S.Ö., Kuzey Irak'a geçtikten sonra Türkiye'deki yakınları ile iletişim kurdu. İl Jandarma Komutanlığı'nın güvence vermesi üzerine de 6 aylık hamile olan N.Ö., eşi S.Ö. ve 3 yaşındaki erkek çocukları, 30 Nisan günü Şırnak'ın Silapı İlçesi'ndeki Habur Sınır Kapısı'na gelerek güvenlik kuvvetlerine teslim oldu. Buradan Erzurum'a getirilen N.Ö. ve S.Ö.'nün sorgusu devam ederken, gelişmelerden etkilenmemesi için çocukları devlet korumasına alındı.

N.Ö., “Bizi önce tatlı ve süslü vaatlerle kandırarak örgüte aldılar. PKK terör örgütünün kanlı iç yüzünü gördük. İnsanlık dışı muameleyi ve şiddeti gördük. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan örgüt yaşantısından kaçıp yüce Türk devletinin şefkatli ellerine sığındığımız için çok mutluyum. Oğlum ve doğacak çocuğumla birlikte artık güven içinde bu ülkede yaşayacağız” dedi.

Kuzey Irak'taki PKK kampının bombalanması üzerine kaçtıkları belirten N.Ö. ise teslim olmalarında ailelerinin, çocuğun durumu ve hamile olmasının etkili olduğunu anlattı. N.Ö. ve S.Ö., güvenlik kuvvetlerinin Kuzey Irak'tayken kendileriyle temas kurduğunu, onların verdiği güvence üzerine teslim olma sürecinin kısaldığını söyledi. N.Ö. ve S.Ö., terör örgütünden son zamanlarda kaçanların sayısında artış olduğunu da bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!