PKK'dan aşiret hamlesi! Rehine aldılar

Güncelleme Tarihi:

PKKdan aşiret hamlesi Rehine aldılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 12:04

Afrin’de sıkışınca panikleyen terör örgütü PKK'nın Türkiye’ye desteğini açıklayan aşiretlerin ileri gelenlerini rehine aldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

TSK ve ÖSO’nun Zeytin Dalı harekâtında 48 günde 750 kilometrelik alanın teröristlerden temizlemesi, yaklaşık 3 bin teröristi etkisiz hale getirmesi örgütün paniğini artırdı. YPG/PKK, Afrin şehir merkezindeki sivil halk üzerindeki baskısını üst seviyeye çıkardı.

AŞİRET LİDERLERİNİ REHİNE ALIYORLAR

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, örgüt Afrin’de aşiret liderleri ve ileri gelen aileleri rehine alıyor ya da gözaltında tutuyor. Sivillerin çıkışına izin vermiyor. Terör örgütünün sivillerle destekleyeceği sert bir meskûn mahal çatışmasına hazırlandığı tespiti yapılıyor. Bir yandan da Menbiç’ten Afrin’e sivil görünümlü teröristlerin geçişleri sürüyor. Silahlı araç geçişiyle hareket etmeleri durumunda TSK’nın kendilerini vuracağını bildikleri için sivillerin arasına karışan teröristlerin, Afrin’e bu yolla girdikleri belirtildi. Esed’in milis yapılanmasının da Afrin’e farklı noktalardan ve siviller arasında giriş yapmayı sürdürdüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Dün Türk jetlerinin vurduğu Cinderes’te ise kasabanın merkezine doğru meskûn mahal çatışmaları başladı. Afrin’in kuzey doğusunda ise Esad milislerinin girmeye çalıştığı Kafr Jana köyü teröristlerden temizlendi, Buradaki terör kampına girildi. Ayrıca dün Meydanköy Barajı ile Cinderes’e hâkim stratejik bir tepede kontrol sağlandı. Afrin merkezinin anlık olarak takip edildiği ve teröristlerin hendek kazdığı öğrenildi. (Karar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!