PKK terör okulu

Güncelleme Tarihi:

PKK terör okulu
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bölücü örgüt PKK'ya verdiği desteği defalarca kanıtlanan Yunanistan'ın, küçük yaştaki çocukları Lavrion kampında Türkiye düşmanı olarak eğittiği de ortaya çıktı. PKK sloganları, bayrak ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarıyla donatılmış bu terör okulunda beyni yıkanan çocuklar militan olarak yetiştiriliyor.

Terörist Apo'ya evsahipliği yaparken suçüstü yakalanan Atina'nın, PKK'ya ayırdığı kamplarda küçük yaştaki çocuklara da bölücü eğitim verdiği ortaya çıktı. Hürriyet'in ele geçirdiği, Alman güvenlik makamlarının elindeki video kayıtları ve gizli bilgilere göre PKK, Yunanistan'da, ‘Kaçak yolu’nu yönlendiriyor. PKK'lı militanlar, Yunanistan'da rahatça dolaşıyor. Yunanistan'a kaçak getirilen küçük çocuklara beyin yıkama eğitimi sahil kenti Lavrion'daki kampta veriliyor. PKK sloganları, bayrak ve bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarıyla donatılmış bu kamptan, Avrupa'ya militan sevkiyatı yapılıyor. Alman güvenlik makamlarının elindeki video kayıtları ve gizli bilgilere göre PKK, kaçak yolundan kazandığı kirli paraları Yunan Merkez Bankası'nda depoluyor. Mültecilerden kişi başına 5 bin Mark alan insan tacirleri, elde edilen parayı Yunan Merkez Bankası'ndaki hesaba havale ediyor.

BEYİN YIKIYORLAR

Lavrion Polis Karakolu'na çok yakın bir mesafedeki PKK kampına Yunanistan hiç ses çıkarmıyor. Duvarları PKK bayrakları, Apo resimleriyle donatılmış kamp, sadece beyin yıkamak için değil, militanların, Avrupa'ya sevkiyatlarında da önemli bir lojistik merkez olarak kullanılıyor. Kampta, küçük çocuklara PKK propagandası yapılıyor ve daha sonra Avrupa sokaklarında haykıracakları bölücü sloganlar burada ezberletiliyor. Sözde dersliklerde, ‘PKK’leşelim, savaşı kazanalım' yazılı pankartlar yeralıyor. Yunanistan'ın, İtalya'ya feribot seferleri olan Patras Limanı da PKK'lı kaynıyor. Yunan polisi, PKK tacirlerinin faliyetlerini sadece seyrediyor. Kaçak yolunun önlenmesi, PKK kamplarının kurutulması için hiçbir girişimde bulunmuyor.

Burası meşhur Lavrion

Yunanistan'ın terör merkezi olarak bilinen meşhur Lavrion kampında yaşayan küçük Kürt çocuklarının beyinlerinin nasıl yıkandığı bu fotoğraftan anlaşılıyor. Apo'nun resmi altında Kürt bayraklarıyla donatılmış sınıflarda okuyan küçücük çocuklar kinle yetiştiriliyorlar. İşte duvarları Apo fotoğrafı ve PKK propagandası ile dolu Lavrion'daki sözde derslikler... ‘‘Zafer işareti’’ yaparken görülen bu çocuklar, bir süre sonra Avrupa'ya taşınıp, Türkiye aleyhtarı her amaç için kullanılıyorlar.

<>

Yunanistan'ın ders kitaplarını Türk düşmanlığıyla doldurarak kendi çocuklarını böyle yetiştirdiği açık bir gerçek. Ancak Atina'nın, sadece kendi çocuklarını değil, ülkelerine kaçak gelen diğer çocukları da Türk düşmanı yetiştirmek için PKK'yı taşeron olarak kullandığı da ortaya çıktı. Üstelik bu gerçeği ortaya çıkaran ve Hürriyet'e açıklayan da Almanya oldu.

Almanya'da kısa bir süreye kadar tabu olan PKK kampları, PKK'nın kaçırdığı gençlerin, aralık ayı sonunda Hannover'de yaptıkları basın toplantısı ile yeni bir yön kazandı. PKK'nın kaçırdığı gençlerin, ‘‘Almanya'daki kamplarda eğitiliyoruz’’ açıklaması üzerine PKK'nın Almanya'da da eğitim kampları bulunduğu gerçeği ortaya çıktı.

PKK'nın Almanya'daki merkezlerinden biri olarak bilinen Hannover ve Celle'nin de içinde bulunduğu Aşağı Saksonya Eyalet Anayasayı Koruma Dairesi'nin bir sözcüsü, Hürriyet'in sorusu üzerine yaptığı açıklamada, ‘‘PKK'nın Almanya'da da Kürt gençlerini gerilla savaşına hazırlayıp, bunun için gerekli temel eğitimi Almanya'da verdiğini’’ doğruladı.

ZORLA BAĞIŞ

Kamplarda ‘beyin yıkandığını’ söyleyen sözcü, ellerinde PKK'nın Almanya'da silahlı eğitim verdiği yolunda kesin bir veri olmadığını kaydetti.

PKK'nın alt kuruluşlarından olan YEK-KOM'un yaptığı açıklamaya göre ise PKK'nın Avrupa'daki gençlik örgütüne yaklaşık 10 bin kişinin üye olduğu öne sürüldü.

Alman Anayasayı Koruma Teşkilatı ve Asayiş Dairesi verilerine göre PKK, Almanya gibi Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Kürt kökenli ailelerin çocuklarına göz dikti. PKK, Almanya'daki Kürt aile ve işadamlarını, örgüte bağışa zorluyor. Bağış adı altında haraç toplanıyor. PKK kamplarına çocuklarını göndermeyen aileler tehdit ediliyor ya da çok yüksek miktarda para ödemek zorunda bırakılıyor. PKK özellikle festival, toplantı ve Kürt eğlencelerinde militan avına çıkarak, kaçırdığı çocukları, Belçika ve Hollanda'daki kamplarında eğitiyor. Tabela ve maketler üzerinde silah ve savaş teknikleri öğretilen gençler, sonra Ortadoğu'ya, Lübnan ve Kuzey Irak'a kaydırılıyor.

TIR'la kaçıyorlar

Kaçaklar inanılmaz yöntemlerle amaçlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Bavyera sınır polisi, Neuhoff am İnn sınır kapısında Slovenya plakalı bir TIR'da yaptığı aramada iki metrekarelik gizli bölüme saklanmış 18 kaçağı ortaya çıkarttı. Kaçaklar daha sonra İtalya'ya iade edildiler.

Tel dayanmıyor

Binbir umutla İtalya'ya gelen mülteciler tel örgüleri keserek Ventimiglia'dan Fransa'nın Menton Kasabası'na geçiyorlar. Bu teller İtalyan polisi tarafından sürekli tamir ediliyor.

30 milyon marklık kaçak trafiği

Alman güvenlik makamlarına göre, PKK, Türkiye-Bulgaristan-Romanya-Çek Cumhuriyeti ya da Türkiye-Yunanistan-İtalya-Fransa güzergahından kaçırdığı insanları büyük vaadlerle Avrupa'ya getirirken, Avrupa'daki militan ordusunu da destekliyor.

PKK, haraçlardan ve kaçak yolundan sağladığı yılda yaklaşık 30 milyon markı, Türkiye'ye karşı sürdürdüğü kanlı mücadelede kullanıyor.

PKK, Almanya'da sığınma başvurusunda bulunan kişinin devletten aldığı sosyal yardım ya da kaçak işlerden elde ettiği gelirin bir bölümüne el koyuyor.

Alman birimleri, PKK'nın Almanya, Hollanda veya Belçika'daki kamplarının yerlerini açıklamıyor.

Ancak, ‘‘PKK kampları heryerde olabilir. PKK yanlısı ailelerin evleri, topluca yaşadıkları konutların mahzenleri, kampingler ya da çiftlik evleri kamp olarak kullanılabiliyor’’ deniliyor.

Hürriyet oradaydı

Hürriyet, PKK'nın insan ticaretini bizzat yerinde inceledi. Arkadaşımız İsmail Tipi, kaçak yolunun çok önemli bir güzergahı olan İtalya'nın Ventimiglia ile Fransa'nın Menton sınır kapısında, sınır görevlileri ile konuştu. Arkadaşımız, kaçak yolunu tüm boyutları ile araştırmış, umut tacirlerinin kurbanı olan insanlarımızın yaşadığı perişanlığa daha önce de tanık olmuştu. Arnavutluk-Yunanistan-İtalya-Fransa-Almanya güzergahındaki kaçak yolunda yaşanan sefaleti bizzat yerinde izleyen arkadaşımız, özellikle İtalyan, Fransız ve Alman güvenlik görevlilerinden, kaçak yolunun işlevi hakkında önemli bilgiler topladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!