PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 11:22

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl, oluşturulan heyet tarafından Irak'ın kuzeyinden alınarak Türkiye'ye getirildi.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İHD Genel Başkan Yardımcısı Kiraz Biçici, Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Şehmuz Ülek ve polis memuru Açıl'ın babası Muammer Açıl tarafından, Irak'ın kuzeyinde sağ olarak teslim alınan polis memuru Açıl, Silopi'ye getirildi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan Açıl'ın Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesinin alındığı öğrenildi.

Açıl, 9 Ekim 2005 günü teröristler tarafından Şırnak'ın Cizre İlçesi yakınlarında kaçırılmıştı.

ANNE AÇIL: “OĞLUM BENİ ARADI, AĞLAMAKTAN BİR ŞEY KONUŞAMADIK”

Bir grup terörist tarafından kaçırılan polis memuru Hakan Açıl'ın annesi Aysel Açıl, “Oğlum cep telefonuyla beni aradı, ağlamaktan bir şey konuşamadık” dedi.

Haberin Devamı

Açıl,  eşi Muammer Açıl'ın İnsan Hakları Derneği (İHD) ve İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) üyelerinden oluşan heyetle 7 gündür Cizre'de bulunduğunu belirterek, yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiğini ve oğlu Hakan'ın bugün teslim alındığını kaydetti.

Gözyaşları içinde konuşan anne Açıl, şöyle konuştu:

“Oğlum cep telefonuyla beni aradı, ağlamaktan bir şey konuşamadık. Çok mutluyuz. Oğlumu Eskişehir'de bayram havasında karşılayacağız. Asıl bayramı şimdi yaşadık.”

Polis memuru Hakan Açıl, 9 Ekim 2005 tarihinde Şırnak yakınlarında teröristlerce kaçırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!