PKK’nın yaktığı okul yeniden yapılıp eğitime açıldı

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın yaktığı okul yeniden yapılıp eğitime açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2008 12:15

ŞIRNAK’ın Beytüşşebap İlçesi’ne bağlı, Irak sınırına 10 kilometre uzaklıktaki Balı Köyü’nde PKK’lı teröristlerin 1992 yılında yaktığı okul, yeniden yapılarak törenle eğitime açıldı. Eğitime başlayan 25 öğrenciye önlük, kitap, kırtasiye malzemesi dağıtan Kaymakam Murat Uzunparmak, “Köylümüzün katkılarıyla okulumuzu yaptık. Artık çocuklarımız eğitimlerini sürdürebilecekler” dedi.

Haberin Devamı

Beytüşşebap’a 35, Irak sınırına 10 kilometre uzaklıkta bulunan 25 haneli Balı Köyü’nün okulu, 1992 yılında PKK’lı teröristler tarafından yakıldı. Zorlu doğa koşulları nedeniyle ilçeden ulaşımın zor olduğu köydeki çocuklar, o günden bu yana eğitim alamadı, taşımalı sistemle ilçeye de götürülemedi. Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak’ın girişimiyle yakılan okul yeniden yapılarak, törenle eğitim ve öğretime açıldı. Açılış törenine Kaymakam Uzunparmak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Münir Ataman, Özel İdare Genel Sekreterliği Müdürü Şükrü Dursun ve köylüler ve öğrenciler katıldı. Törende, davul zurna eşliğinde halay çekildi.

Beytüşşebap Kaymakamı Murat Uzunparmak, köylülerin yardımıyla okulu yeniden eğitim ve öğretime açtıklarını, okula öğretmen de atandığını söyledi. Uzunparmak, ilk kez eğitim alacak öğrencilere önlük, kırtasiye, kitap dağıttı. Hediyelerini alıp, derslerine başlayan 25 öğrencinin oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

Köylülerin, okulun açılışı nedeniyle hediye ettikleri koçu kabul etmeyen Kaymakam Uzunparmak, 1992 yılında terör örgütünün yaktığı okulu yeniden eğitime açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Kaymakam Uzunparmak, şunları söyledi:

“Köylülerimize okulun açılması için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Burada yaşayan çocuklarımız 1992 yılından bu yana, zorlu doğa koşulları nedeniyle ilçedeki YİBO’ya da gidemediler. Yaşlarının küçük olması nedeniyle aileleri de izin vermedi. Ancak artık kendi köylerinde eğitimlerini sürdürebilecekler. Bugünden itibaren öğretmenleriyle eğitimlerini yapabilecekler. Aileleri gibi biz de çocuklarımızı düşünüyoruz. Onların geleceği için tüm hizmetleri veriyoruz. Çocukların bundan sonra da ihtiyaçlarını karşılayacağız. Köylülerden öğrenci ve öğretmenlerine sahip çıkmalarını istiyorum. Burası Beytüşşebap’ın en ücra köşelerinden birisi, artık okulumuzda Türk Bayrağı dalgalanıyor, bu bizim için gurur vericidir. Bundan sonra da dalgalanacak, bayrağa sizlerde sahip çıkın.”

Öte yandan, Kaymakam Uzunparmak, köylülere bundan sora Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım verileceğini, bu yardımların da köye getirilerek ailelere dağıtılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!