PKK’nın etkin ismi ’Sarı İbrahim’e infaz

Güncelleme Tarihi:

PKK’nın etkin ismi ’Sarı İbrahim’e infaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 00:00

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki PKK terör eylemlerinde aktif rol üstlenen "Sarı İbrahim" kod adlı 44 yaşındaki Ramazan Toptaş 1 Ağustos’ta öldürüldü. PKK ajansı 28 yıldır dağda olan Toptaş’ın kontrgüçler tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

ABD ve Irak’ın, PKK’ya karşı etkin önlemler almasına yönelik beklentiler artarken, terör örgütünün askeri kanadında önemli görevler üstlenen ’Sarı İbrahim" kod adlı Ramazan Toptaş öldürüldü.

PKK’nın yayın organı Fırat Haber Ajansı’nda yer alan Toptaş’ın ölüm haberi, Türk güvenlik birimleri tarafından da doğrulandı. PKK ajansı, Toptaş’ın, 1 Ağustos’ta örgüt içindeki kontrgüçler tarafından öldürüldüğünü, saldırganın yakalandığını ve sorgulandığını ileri sürdü. Türk makamları ise bu konuda detaylı bilgi vermekten kaçındı. 1978’den beri PKK içinde olan 44 yaşındaki Toptaş’ın, son dönemde örgüt içinde sürekli yükseldiği, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu hedef alan terör eylemlerinde aktif rol üstlendiği belirtiliyor.

Halk Savunma Güçleri (HPG) Meclis üyesi Ramazan Toptaş, Mahsum Korkmaz (Agit) ile birlikte PKK saflarında yer almıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra Lübnan’a geçen Toptaş, 3. HPG konferansında Meclis Üyeliğine seçilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!