PKK, karakolları yapan müteahhiti kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

PKK, karakolları yapan müteahhiti kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 14:16

Tunceli- Ovacık Karayolu'nu dün akşam saatlerinde kesen bir grup PKK'lı, bölgede karakolların yapım ve onarım işlerini yapan müteahhit Adem Ekelek'i kaçırdı. Tunceli Güleç Köyü yakınlarında da beraberlerinde at, eşek ve katırlarla eylem hazırlığında olan bir grup PKK'lı da tespit edilerek, etkisiz hale getirilmeleri için hava destekli operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Bir grup PKK'lı dün saat 16.00 sıralarında Tunceli'nin Ovacık İlçesi yakınlarındaki Aksu Deresi Mevkii'nde yol kesti. PKK'lılar, durdurdukları araçlardaki kişiler üzerinde kimlik kontrolü yaptıktan sonra müteahhit Adem Ekelek'i silah tehdidi ile beraberlerinde götürdü. Kaçırılan Ekelek'in Tunceli bölgesinde bazı askeri karakolların yapım ve onarımlarını üstlendiği ifade edildi. Güvenlik güçleri Ekelek'i kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor.

Tunceli merkeze Güleç Köyü yakınlarında bir grup PKK'lının büyük bir eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edildi. Kent merkezine yakın köylerden yaklaşık 20 at, katır, eşek toplayan PKK'lıların bu hayvanlar üzerine yükledikleri ağır silahlar ve mühimmatlarla eyleme giderken Güleç Köyü yakınlarındaki vadiden geçtikleri belirlendi.

Haberin Devamı

PKK'lıların bulunduğu bölgeye hemen 'Uçarbirlik harekatı' düzenlenerek teröristlerin bulunduğu alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altına alındı. Büyük eyem hazırlığında oldukları belirtilen PKK'lılara yönelik operasyonda 7 binek hayvanın telef olduğu, bazılarının da yaralandığı öğrenildi.

Bölgede hayvanları bırakıp derin vadilere kaçmaya çalışan PKK'lıların bulunduğu alanlara da polis ve jandarma özel harekat timleri sevkedildi. Timler, PKK'lıların izini sürerken, bölgede yapılan aramada teröristlere ait yaşam malzemelere ele geçirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!