PKK işlediği cinayetlerin yanlışlığını ilk kez kabul etti

Güncelleme Tarihi:

PKK işlediği cinayetlerin yanlışlığını ilk kez kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 11:13

Terör örgütü PKK işlediği cinayetlerin yanlışlığını ilk kez kabul etti.

Haberin Devamı

İmralı'da ömür boyu hapis cezasını çeken teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 2 yıl önce avukatlarına talimat vererek PKK'nın yaptığı bazı katliamları araştırmak üzere heyet kurdurduğu ileri sürüldü. ‘Hukuk Komitesi’ adıyla oluşturulan bu heyetin, 1 imam ile 10 korucunun yanlışlıkla öldürüldüğünü saptayıp ‘itibarlarını iade ettiği’ örgüte yakın internet sitelerinde yer aldı.

PKK'ya yakınlığı ile bilinen sitelerden biri olan Fırat Haber Ajansı adlı internet sitesindeki haberde, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 14 Ocak 2004 tarihinde avukatlarıyla yaptığı görüşmede bir komisyon oluşturarak, örgütün işlediği cinayetlerin araştırılmasını istediği ileri sürüldü. Haberde, oluşturulan sözde ‘Hukuk Komitesi’nin, Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ne bağlı Güneyyaka Köyü imamı Salih Bildik'in 1989 yılında, aynı köyde 10 korucunun da 1998 yılında öldürülmesinin yanlış olduğuna karar verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

Komitenin, imam Salih Bildik'in devletle ilişkide olduğu ve örgüte zarar verdiği bilgisinin yanlış olduğu, 10 korucunun da silahlarının alınması gerekirken öldürülmelerinin hata olduğu gerekçesiyle ‘itibarlarının iade edildiği’ kararı, PKK yanlısı internet sitelerinde yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!