PKK ile çatışma: 2 şehit, 1 asker yaralı

Güncelleme Tarihi:

PKK ile çatışma: 2 şehit, 1 asker yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 08:30

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Kato Dağı'nda bölücü teröristlerin hain pususunda Uzman Çavuş Erkan Çörtük ile Jandarma Komando Er Hidayet Erdoğan şehit olurken, 2 asker yaralandı. Çatışmada PKK'lı 3 terörist öldürülürken, bölgede hava destekli kapsamlı operasyon başlatıldı. Kato Dağı'nın yanı sıra Cudi Dağı'nda tespit edilen bir grup terörisin bulunduğu noktalar obüs toplarıyla dövülmeye başlandı.

Haberin Devamı

Astsubaylığı beklerken şehit oldu...

 

Şehit Komando Onbaşı Erdoğan'ın 6 ayı kalmıştı...

 

Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda dün saat 22.00 sıralarında stratejik noktalarında arazi- araması yapan timlerden birine, çevrede gizlenen PKK'lı teröristler ateş açtı. Açılan ilk ateşle Uzman Çavuş Erkan Çörtük ile Jandarma Komando Er Hidayet Erdoğan şehit olurken 2 asker yaralandı. Çıkan çatışmada 3 terörist öldürülürken, yaralı askerler helikopterle Şırnak Askeri Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Çatışma bölgesine Beytüşşebap İlçe Jandarma Alay Komutanlığı'ndan komandolar ile Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan havalanan 2 Sikorsky helikopterle Jandarma Özel Harekat timleri indirildi.

Haberin Devamı

Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Erkan Çörtük ile Jandarma Komando Er Hidayet Erdoğan, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı. Üst düzey komutanların katıldığı törenin ardından şehit Çörtük cenazesi Hatay'ın Dörtyol İlçesi’ne şehit Erdoğan’ın cenazesi de helikopterlerle Konya'ya gönderildi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILDI

Havanın aydınlanmasından itibaren Kato Dağı'nda Jandarma Özel Harekat timleri, özel eğitimli komandolar ve köy korucularının katılımıyla hava destekli büyük operasyon başlatıldı. Teröristlerin barınbileceği yerler didik didik aranırken, kaçabilecekleri güzergah ve stratejik noktalar tamamen tutuldu. Kato Dağı eteklerinde yer alan Kumtik, Gelireş ve Govik bölgeleri havan topları ve Kobra helikopterleri tarafından uzun süre vuruldu. Harekatın sarp ve kayalık olması nedeniyle PKK'lı teröristlerin kolayca arazide gizlenebildikleri bildirilirken Şırnak'ın Uludere İlçesi ile Uzungeçit ve Şenoba böldesindeki birliklerden de çok sayıda asker ile zırhlı araç, tank ve panzer operasyon bölgesine kaydırıldı.

Kato Dağı'nda operasyon sürürken, Cudi Dağı'nda da bir grup terörist tespit edildi. Teröristlerin bulunduğu yerler karadan Obüs topları, havadan da Kobra tipi helikopterlerle bombalanırken, dumanların yükseldi. PKK'lıların tespit edildiği bölgeye karadan da komandolar sevkedildi.

Haberin Devamı

SINIRA SEVKİYAT YAPILDI

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden bu akşam saatlerinde sınır birliklerine yakıt tankeri, top parçaları sevkıyatı yapıldı.

PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürerken, Kuzey Irak sınırındaki birliklere sevkıyata bugün devam edildi. Mardin'in Nusaybin İlçesi'den gelen ve içinde yakıt tankları, top parçaları ve mühimmat taşıyan konvoy, Habur Sınır Kapısı yakınlarındaki Hac Konaklama Merkezi'ndeki Destek Kıtları Birliği'ne konuşlandırıldı. Konvoyun geçişi sırasında sıkı güvenlik önlemleri alınırken, zırhlı araçlar eskortluk yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!