PKK gazetecileri kalkan yaptı

Güncelleme Tarihi:

PKK gazetecileri kalkan yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2012 09:18

Türkiye Gazetesi muhabirleri Adem Demir ve Osman Sağırlı Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde çatışmanın ortasında kaldı.Araçlarına ateş açılan muhabirler, PKK’lılar tarafından canlı kalkan olarak kullanılmaya çalışıldı.

Haberin Devamı

PKK’lıların elinden kurtularak Geçimli köyüne sığınan Demir ve Sağırlı yaşadıklarını şöyle anlattı:

‘Dehşet tablosu’
“PKK’nın dört koldan gerçekleştirdiği saldırı gece 23.30 sıralarında başladı. Yaklaşık 3 saat devam eden çatışmalarda PKK’lılar ağır zaiyat verdi. Kurudere mevkinde PKK’lılar bizi alıkoydu. ‘Endişelenmeyin tarihi bir ana tanıklık edeceksiniz. İşimiz bittikten sonra sizi serbest bırakacağız’ dediler. Silah sesleri gelmeye başladı. ‘Burada bir şey yok. Çatışma başka yerde’ dediler. Ancak kısa süre sonra Çukurca Köprülü Sınır Taburu’ndan Hakkâri istikametinde yer alan Geçimli Karakolu’na yardıma gelen zırhlı araçlar, mayınla patlatıldı. Çatışma çıktı. Teröristlerin bizi canlı kalkan yaptığını anladık. Aşağı gitsek Zap Nehri, yukarı çıksak teröristler vardı.

Haberin Devamı

Patlamalar adeta kulaklarımızı sağır etmişti. O arada helikopterler yukarıdan bomba atmaya başladı. Bizi zorla aracımıza bindirdiler. Kurudere mevkiinden yaklaşık 2 kilometre araçla yol aldıktan sonra inip kısa süre gizlendiler.

Bu arada telsiz görüşmeleri sürüyordu. Andok, Harun, Kamuran, Dicle, Kava, Brusk gibi kod isimler kullanarak kendi aralarında anlaşmaya çalışırlarken arkadaşlarının da kayıp verdiğini söylüyorlardı. Tekrar bizi araca bindirip götürmek istediler. O arada telsizden gelen bir bilgi neticesinde evlerın arasından kaçıp gittiler. Geçimli köyüne sığındık. Silah sesleri sabahın 05.00’ine kadar devam etti. 05.15’te Geçimli Karakolu’na geldiğimizde dehşet tablosuyla karşılaştık.
Karakol ağır hasar görmüştü. Mevzilerden dumanlar yükseliyordu. Hakkâri Tugayı adeta Geçimli’ye akın etmişti. Askerler bir taraftan can yoldaşlarına ağlıyordu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!