PKK, Diyadin'e roketle saldırdı: 2 terörist ölü

Güncelleme Tarihi:

PKK, Diyadine roketle saldırdı: 2 terörist ölü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nin ekonomik ve sosyal yaşamını değiştirecek Jeotermal Enerji Kaynağı ve Kaplıcaları Projesi'yle ilgili çalışmalar sürerken, PKK önceki gece ilçe merkezine roketatar ve otomatik tüfeklerle saldırdı. 1.5 saat süren çatışmada 2 terörist öldürülürken, ilçe merkezinde 6.5 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 43 kişi gözaltına alındı.

Ağrı-Doğubeyazıt-İran karayoluna 7 kilometre uzaklıktaki Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Diyadin İlçesi, 6 yıl aradan sonra önceki gün tekrar PKK'nın saldırısına uğradı. 100 kişi olduğu tahmin edilen terörist grubu, saat 21.15'de Diyadin girişinde bulunan Emniyet Amirliği ile 500 metre uzağındaki Jandarma Komutanlığı'na roketatarlarla saldırdı. Jandarma karakol binası ve önündeki nöbetçi kulübesine isabet eden roketatar mermilerinin ardından, teröristler kaymakamlık ve belediyenin de bulunduğu kamu binalarına otomatik tüfeklerle ateş açtı. Güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Ağrı ve Doğubeyazıt'tan gelen takviye timlerin desteğiyle güvenlik güçleriyle, teröristler arasındaki çatışma yaklaşık 1.5 saat sürdü. Teröristler dağlık alana kaçtılar. Dün saat 04.00'de yapılan anonslarla halkın sokağa çıkması yasaklandı, yasak saat 10.30'a kadar sürdü.

Bu arada, Mardin'in Nusaybin İlçesi Dibek Dağı bölgesinde 13, Hakkári'nin Çukurca ilçesi Depi Tepe bölgesinde 4 ve Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde 2, toplam 19 terörist öldürüldü, 4 güvenlik görevlisi şehit oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!