PKK bombasına ağırlaştırılmış müebbet

Güncelleme Tarihi:

PKK bombasına ağırlaştırılmış müebbet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 10:49

İZMİR’in Buca ilçesi Şirinyer semtinde 2007 yılında, 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK terör örgütü üyesi biri tutuklu 3 sanığa ağırlaştırılmış müebet hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

İZMİR’in Buca İlçesi’nde 5 yıl önce, 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan PKK terör örgütü üyesi Fırat Yağmakan ile tutuksuz ikiz kardeşi Murat Yağmakan ve dayıları Ziver Turan, 2’şer kez ağrılaştırılmış ömür boyu hapis ve 262’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Murat Yağmaktan ve Ziver Turan hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Bomba kurbanı Atilla Erasyan’ın annesi Kevser Eraslan, kararı "Bu acı artık dindi. Katiller en ağır cezaya çarptırıldı. Hakettikleri cezayı aldılar" diyerek değerlendirdi.

Şirinyer Semti’ndeki bir mağazanın önünde 2 Ekim 2007 tarihinde meydana gelen patlamada 2 kişi yaralanmıştı. Patlamadan yaklaşık 4 saat sonra aynı cadde üzerinde bir halı mağazasının önündeki patlamada ise dükkanda çalışan Atilla Eraslan yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Polisin başlattığı araştırma kapsamında, aralarında ikiz kardeşler Fırat ve Murat Yağmakan ile dayıları Ziver Turan’ın da bulunduğu 7 kişi 18 Ekim’de yakalanıp gözaltına alınmıştı. Savcı, olayın faili olduğu öne sürülen 3 sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 266’şar yıl hapis cezası istemişti. Cumhuriyet savcısı, örgüt üyelerini evinde barındırdığı öne sürülen Meyase Turan’ın da ’örgüt üyesi olma ve terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçlarından cezalandırılmasını talep etmişti.

İzmir 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Fırat Yağmakan ile ölen Atilla Eraslan’ın annesi Kevser, babası İrfan Eraslan ve Arif Abay ile sanıkların avukatları katıldı. Sanık Fırat Yağmakan, 5 yıldır, yapmadığı bir eylemden dolayı tutuklu bulunduğunu, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirterek, beraatıni istedi.

Mahkeme heyeti sanıklar Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan’ın açık kimliği tespit edilmeyen PKK terör örgütü üyesi olduğu anlaşılan bir kişi ile yaptıkları plan ve hazırlık sonucu haraket ederek önce bir mağaza önünde çöp bidonuna ve daha sonra bir halı mağazası önüne çalıntı motosikletin üzerindeki bombaları patlatıp, Atilla Eraslan’ın ölümüne ve 10 kişinin de yaralanmasına sebep olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, sanıkların ’devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak’ suçunu işlediklerini ve suçun işleniş biçimi, suç konusunun önemi ve değeri, sanıkların amaçları, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, sanıkların kasta dayalı kusurlarının ağırlığı, güttükleri amaç ve saikler nazara alınarak ceza adaletinin temin ve tesis amacı ile sanıklar Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan’ın, Atilla Eraslan’ın ölümüne neden olmak ve diğer kişilerin de yaralanmasına neden oldukları ididasıyla 2’şer kez ömür boyu ve 262’şer yıl hapis ve 2’şer bin TL para cezasına çarptırdı.

Fırat Yağmakan ayrıca motosikleti çaldığından dolayı da 6 yıl daha hapis cezası aldı. Tutuksuz yargılanan Miyase Turan ise beraat etti. Tutuksuz sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Haberin Devamı

Duruşma sonrası verilen kararı gözyaşları içinde yorumlayan terör kurbanı Atilla Erasyan’ın annesi Kevser Eraslan, "Bu acı artık dindi. Katiller en ağır cezaya çarptırdı. 5 yıldır bu dava sürüyordu. Buraya her gelişimizde bu acıyı tekrar yaşıyorduk. Benim evladım geri gelmeyecek. Oğlum bir kez öldü, biz ise her gün ölüyoruz. Hakettikleri cezayı aldılar. Adalet sonunda onları cezalandırdı" dedi.

OLAY NASIL OLMUŞTU

Olay, Şirinyer Semti’nde 2 Ekim 2007’de meydana gelmişti. Şirinyer’deki bir alışveriş merkezi önünde meydana gelen patlamada 2 kişi yaralanmıştı. Bu patlamadan yaklaşık 4 saat sonra bir halı mağazası önündeki patlamada içeride çalışan 29 yaşındaki Atilla Eraslan ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili yakalanan Fırat Yağmakan ile birlikte yarım kilo TNT patlayıcı ile 2 kilo potasyum ve amonyum nitrat karışımı kimyasal madde ele geçirilmişti. Yakalananların Kuzey Irak’a asker göndermeye izin veren tezkerenin kabul edilmesi ardından yeni eylem hazırlığında oldukları saptanmıştı. Terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bulundukları belirtilen Fırat Yağmakan’ın motosiklet hırsızlığından, ikizi Murat Yağmakan’ın da terör örgütüne yardım ve yataklık ile korsan gösteri düzenlemekten sabıkalı oldukları anlaşılmıştı. Fırat Yağmakan’ın, bombalı eylem için kullandığı motosikleti çaldığı tespit edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!