PKK bombacısından şok itiraf

Güncelleme Tarihi:

PKK bombacısından şok itiraf
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 14:24

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan teröristin beyanına göre, terör örgütü tarafından Hakkari ile çevre il ve köy yollarına çok sayıda basma düzenekli uzaktan kumandalı patlayıcı madde yerleştirildi.

Haberin Devamı

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK üyesi Agit Hizan kod adlı Ayhan Avcı, 14 Temmuz'da Hakkari'nin Çukurca ilçesine gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu.

Avcı, güvenlik güçlerine verdiği beyanda, 2006 yılının ağustos ayında ailevi sorunlar ve maddi imkansızlıklar nedeniyle terör örgütüne katıldığını söyledi.

Örgüt stratejisini ve ideolojisini benimsemediğini, örgüt mensupları arasında samimiyetsiz ve güvensiz bir ortam bulunduğunu, katılmadan önce kendisine sunulan vaatlerin hiç birinin doğru olmadığını ifade eden Avcı, insanlık dışı muamelenin devam ettiği gerekçesiyle terör örgütünden kaçtığını, örgüt içinde kaçmak isteyen çok sayıda kişinin bulunduğunu bildirdi.

Avcı beyanında, terör örgütü mensupları tarafından Hakkari ile çevre il ve köy yollarına çok sayıda basma düzenekli ve uzaktan kumandalı patlayıcı madde yerleştirildiğini de kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!