PKK barınamaz

Güncelleme Tarihi:

PKK barınamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün ziyaretini izleyen gazetecilerle, konakladığı Four Seasons Oteli’nde düzenlediği sohbet toplantısında PKK eylemleri için, “Kanunsuz şeylere kimse boyun eğmez. Onların hepsi tek tek toplanır” dedi.

Gül şunları söyledi:

PKK’ya yer yok Bölgede terör örgütüne artık yer yok. Herkesin bunu görmesi lazım. Terör örgütü bu coğrafyada kalamaz. Ne Irak, ne Irak’ın kuzeyindeki Kürt yönetimi, ne de onlar bunun yükünü çekebilir, ne de dünya bu işi eskisi gibi tolore eder. Artık edemez. Elinde silahı olan gelecek, bu işten vazgeçecek.

Hakan Uzan Çeşitli iddialar söz konusu ama bir kralın interpol tarafından aranan bir insanla bir restoranda yemek yiyeceğini zannetmiyorum. Bu konudaki kaygılarımızı tabii ki söyleyeceğiz.
İsrail’e giderim Önemli olan, bu ziyaretler yapılınca netice vermesi, faydalı olmak.Yoksa İsrail’e gitmeyiz diye bir şey yok.

Bölgemize sahip çıkarız Bu bölge madem bizim bölgemiz, sahip çıkmak lazım. Bölgeyi sahiplenme ilk defa gerçekleşiyor. Sahiplenince iyi şeyler yapılıyor. Alkışlasalar ya.

Hummar Sarayı’nda ağırlandı

ÜRDÜN’e resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ürdün Kralı Abdullah tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Ürdün Krallığı’na ait çalışma ofislerinin yer aldığı Hummar Sarayı’na gelişlerinde Kral Abdullah ve Kraliçe Rania tarafından makam aracının kapısında karşılandılar. Milli marşlar ve tören geçişinin ardından Gül ve Kral Abdullah başbaşa görüştüler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!