PKK, AB'nin terör örgütü listesinde

Güncelleme Tarihi:

PKK, ABnin terör örgütü listesinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2001 01:59

Avrupa Birliği, PKK'yı ‘izlenecek terör örgütleri’ listesine aldı. DHKP-C ve Türkiye'nin talep ettiği diğer terör örgütleri ise bu listede yer almadılar.

AB'nin hazırladığı bir başka liste olan, ‘mal varlıklarına el konulacak örgütler’ listesinde ise Türkiye kökenli hiçbir örgüt yer almadı.

AB'nin 14-15 Aralık'ta gerçekleştireceği zirvede onaylanacak listede DHKP-C'nin yer almasına, Belçika ve Hollanda karşı çıktı. AB'nin hazırladığı ‘mal varlıklarına el konulacak terör örgütleri’ listesi, dün AB hükümetleri tarafından Avrupa Parlamentosu'na sunuldu. Bu listenin daha sonra kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. Ancak istihbarat örgütleri ve polis teşkilatlarına yollanacak ve ‘gizli’ tutulacak terör örgütü listesinde PKK'ya yer verildi. Bu örgütün mal varlıklarına el konulacak örgütler listesinde yer almaması nedeniyle sadece faaliyetlerinin izleneceği bildirildi. PKK'nın siyasi kanadı ERNK listede yer almadı.

Türkiye, listede yer almasını istediği 9 örgüt şunlardı: PKK, ERNK, MLKP (Marksist Leninist Komünist Parti) İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi İBDA-C, Türkiye İşçi Köylü Kurtuluş Ordusu (TİKKO), Anadolu İslam Devleti Federasyonu (Kaplancılar) Hizbullah, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C)) ve İslam Toplumu-Milli Görüş Örgütü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!