PKK: ABD, bizi karşısına almaz

Güncelleme Tarihi:

PKK: ABD, bizi karşısına almaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2005 14:33

Terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Mustafa Karasu, ABD'nin Irak'ta kendilerine karşı yer alamayacağını, bir kayıp verdiklerinde bunu kendi kamuoyuna izah edemeyeceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Karasu, Kuzey Irak'ta hiç kimseden izin almadan 20 yılı aşkın süreden bu yana faaliyetlerini sürdürdüklerini, bölgedeki Kürt grupların onayı olmadan Türkiye'nin Kuzey Irak'a harekat yapamayacağını iddia etti.

 

Karasu, PKK çizgisinde Avrupa'da yayın yapan "Özgür Politika" gazetesine konuştu.

 

Karasu, Kürt sorununun eskisi gibi ele alınamayacağını ileri sürerken, Başbakan Erdoğan'ın aydınlarla görüşerek, Diyarbakır'a gitmesinin ardından ekonomik sorunların gündeme getirileceğini iddia etti.

 

Son gelişmeleri "aldatmaca" olarak nitelendiren Mustafa Karasu, Diyarbakırlıların cuma günü Başbakan Erdoğan'a ilgi göstermemesi gerektiğini savundu.

 

Haberin Devamı

“ABD, BİZİ KARŞISINA ALMAZ”

 

Karasu, ABD, Türkiye ve Irak Hükümeti’nin ikinci kez yapılan üçlü görüşmeye ilişkin, şöyle dedi:

 

“ABD’nin ve Irak’ın, hareketimiz üzerinde pazarlık yapma yerine, Kürt sorununun demokratik çözümü yönünde pozitif rol almasını doğru buluyoruz.

 

Pazarlıklardan hiçbir sonuç çıkmaz.

 

Türkiye ABD’nin desteğini alsa da sınır ötesi operasyon yapamaz. Irak Kürdistan Demokrat Partisi ve Kürdistan Yurtsever Birliği'ni yanına alırsa belki böyle bir operasyona girişebilir.

 

Ancak, sınırlı bazı harekatlar ve hava saldırıları yapabilir.

 

ABD, bizi karşısına alarak herhangi bir kayıp verdiğinde bunu kendi kamuoyuna izah edemez. 20 yıldan fazladır burada, kimseden izin almadan kalıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!