Pisuvar krizi TBMM'ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Pisuvar krizi TBMMye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 15:32

Ordu Valisi Ali Kaban'ın isteği üzerine müftülük emriyle cami tuvaletlerindeki pisuvarların ‘hijyen ve dinen uygun olmadığı’ gerekçesiyle kaldırılması üzerine CHP Ordu milletvekili Rahmi Güner konuyu Meclis'e taşıdı. Güner, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

Ordu merkez ve ilçelerdeki camilerin tuvaletlerinde bulunan pisuvarların sökülmesi Meclis'e taşındı. Cami tuvaletlerindeki pisuvarların kaldırılmasını Ordu Valisi Kaban “Bizim itikadımıza ters” diyerek, Ordu İl Müftü Vekili Veysel Çakı da “Ayakta bevletmek prostat kanseri gibi hastalıklara yol açıyor, dinen de mekruh” diye savunurken, CHP Ordu milletvekili Rahmi Güner bu uygulamayı çağdışı bulduğunu belirtti.

Güner, bugün TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde şöyle dedi:
“Gün geçmiyor ki, AKP hükümetleri döneminde atanan Vali ve kaymakamların absürt uygulamaları ve demeçleri basın yayın organlarında yer almasın. Son olarak dinen mekruh olduğu gerekçesiyle camilerdeki pisuvarların kaldırıldığı şeklinde bir haber bütün basın yayın organlarında yer aldı.
-AKP hükümetleri döneminde mülki idare amirlerinin mütemadiyen, toplumun yaşam biçimini dizayn etmeye yönelik açıklamalar ve uygulamalara imza atmalarını neye bağlıyorsunuz ?
-Mülki idare amirleri görev yaptıkları bölgelerin sorunlarını bir kenara bırakıp, iktidara ve tarikatlara şirin görünmeye mi çalışmaktadırlar?
-Bir valinin gerçekleştirdiği idari uygulama sonrası ‘Bu bizim itikadımıza ters’ açıklamasında bulunmasını, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Anayasal ilkeleri açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Devri iktidarınızda Türkiye Cumhuriyeti devleti, Anayasa ve kanunlarda belirtilen ilkelerle mi, yoksa tarikat itikatlarıyla mı yönetilmektedir?
-İl Müftüsü ayakta bevletmenin, hem hijyen yönünden problem oluşturduğunu, hem de prostat kanserine yol açtığı yönünde ifade kullanmıştır. Elinizde ayakta bevletmenin prostat kanserine yol açtığına ilişkin bir bilimsel veri bulunmakta mıdır?
-Ordu’da gerçekleştirilen bu çağdışı olayın önlenmesi ve başka illerimizde de yaşanmaması için bakanlık olarak ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz ?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!