Pişmanım dediği sözler propaganda malzemesi

Güncelleme Tarihi:

Pişmanım dediği sözler propaganda malzemesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2002 01:36

AKP Lideri Erdoğan’ın en yakın kurmaylarından Kemalettin Göktaş ‘Parlamento’dan Politika’ Dergisi’ne, Rize kasetinin tüm AKP teşkilatlarına gönderildiğini söyledi. Erdoğan’ın ‘Pişmanım’ dediği sözleri içeren kasetin, propaganda amaçlı kullanıldığı ortaya çıktı.

AKP Lideri Tayyip Erdoğan’ın en yakın kurmaylarından Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Kemalettin Göktaş, genel başkanı hakkında DGM soruşturmasına neden olan Rize kaseti ve daha bir çok kasetin tüm AKP teşkilatlarında bulunduğunu açıkladı.

‘Parlamentodan Politika’ Dergisi’nin mayıs ayı sayısında bir söyleşisi yayınlanan Göktaş, ‘Bu kasetler bizim bütün il ve ilçe teşkilatımızda mevcut. Herkes biliyor bunu. Bu kasetler gizli ve saklı olan şeyler değil’ dedi. Göktaş’ın bu beyanı, Erdoğan’ın ‘Bu kasetler geçmişte kaldı, artık bu fikirleri kabul etmiyorum’ sözlerine karşın, kasetlerdeki konuşmalarının parti teşkilatında propaganda malzemesi olarak kullanılmaya devam edildiği gerçeğini ortaya çıkardı.

Göktaş, söyleşisinde Erdoğan kasetleriyle ilgili şunları söyledi: ‘Halkın teveccühü AKP’den yana olduğu için bazı kesimler rahatsız. Bütün mesele bu. Tayyip Bey’i geçmişiyle cezalandırmak istiyorlar.’

İNANMADIĞINI SÖYLEMEZ

Göktaş, Tayyip Erdoğan’
ın değiştiğine ısrarla inanmak istemeyenler olduğunu belirtirken de, ‘Ben Karadenizliyim. Tayyip Erdoğan da Karadenizlidir. Mert ve yiğit bir delikanlıdır. Kalben inandığı şeyi söyler. İnanmadığı şeyi söylemez ve söyletemezsiniz’ ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan’ın ‘Çocukluğundan beri siyasetin içerisinde olan fakir bir aile çocuğu ve tam bir Anadolu insanı’ olduğunu belirten Göktaş, kasetlerle ilgili ilginç bir benzetmede bulunarak şunları söyledi:

DOMUZA KURŞUN ATAR GİBİ

‘Bu kadro çıktı ve bir şeyler yapmak istiyor. Domuza kurşun atar gibi her taraftan ateş edilmesi doğru değildir. Bu yapılanlar ve bu düşmanlıklar, bu karalamalar, bu kaset olayları, bu hareketi küçültmüyor, daha da büyütüyor.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!