Pinterest Nedir?

Güncelleme Tarihi:

Pinterest Nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 16:29

Son zamanlarda popülerliği gittikçe artan Pinterest, her gün üyelerine sunduğu yeni fikirlerle ilham vermeye devam ediyor. Pinterest hakkında merak edilen bütün konular yazımızda.

Haberin Devamı

Sosyal medya kullanıcılarının yeni yeni keşfetmeye başladıkları pinterest, görsel paylaşım temeline dayanıyor. Gördüğünüz, beğendiğiniz görselleri size saklama ve paylaşma olanağı veriyor. Kendi zevkinize göre oluşturduğunuz profilinizi çevrenizle kolaylıkla paylaşabiliyorsunuz.

Pinterest adını Pin-interest birleşiminden alıyor yani ilgi alanınıza girenleri, eskiden mantar panonuza iğnelemek yerine artık bunu sanal ortamda kendi profilinizde bulunan panolara yapabiliyorsunuz.

Pinterest Nedir

Pinterest'e nasıl üye olunur?

Pinterest'e kayıt olmak oldukça kolay e-postanızı ve oluşturduğunuz şifreyi girerek giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca Twitter ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarınızı kullanarak da üyeliğe gerek olmadan bu işlemi gerçekleştirebiliyorsunuz. Daha sonrası için giriş ayarlarınızı kişiselleştirebilme imkanı ile profilinize giriş yaptıktan sonra ayarlar kısmından ayarlarınızı istediğiniz şekilde düzenleyebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Görsel paylaşımlarını en rahat şekilde takip edebilmeniz için öncelikle ilginize göre panolar oluşturmak ve beğendiğiniz görseli bu pano altında toplamak profilinize daha işlevsellik kazandıracaktır. Beğendiğiniz görseli takipçileriniz ve arkadaşlarınız ile paylaşmak da oldukça kolay. "Pin it" (Pinle) şeklinde çıkan kırmızı buton ile istediğiniz görseli kendi panonuza anında ekleyebiliyorsunuz. Kendi görsellerinizi ekleyebileceğiniz gibi geçmişte paylaşılan görselleri de panonuza ekleyebiliyor ve paylaşabiliyorsunuz.

Pinterest ile hayatımıza giren "Pinle" butonu sayesinde farklı internet sayfalarında gezinirken de beğendiğiniz görselleri kendi panonuza ekleyebiliyorsunuz.

Pinterest ne işe yarar?

Yeni fikirleri barındırması, yeni projelerin çıkış noktasında yer alması ve yeni başlangıçlar için ilhamlar alabileceğiniz bir site olarak Pinterest, son zamanlarda oldukça fazla bir şekilde göz önüne çıkıyor. Örneğin odanıza yeni bir dekorasyon uygulamak istiyorsanız Pinterest üyelerinin panolarına göz gezdirmeniz kesinlikle faydalı olacaktır.

Haberin Devamı

Pinterest'e yer alan görseller o kadar çeşitli ki, el emeğinden pratik eşya düzenlemelerine kadar, takı tasarımından kıyafet kombinlerine kadar hemen hemen birçok görseli takip edebiliyorsunuz. Görselin üzerindeki gönder butonu sayesinde mesaj atarak görseli ilgili olduğunu düşündüğünüz arkadaşınıza mesaj olarak da iletebiliyorsunuz. Ayrıca yine görsel üzerinde yer alan herkesin bildiği beğeni eşittir kalp olan butona basarak görseli ne kadar beğendiğinizi görseli paylaşan kişiye iletebiliyorsunuz.

Türkiye'de son dönemde yeni yeni dikkat çekmeye başlayan Pinterest'in, itunes ve android gibi akıllı telefon uygulamaları olduğunu hatırlatalım. Bu uygulamalarla da boş vakitlerinizi görsel merakınızı dindireceğiniz zamanlara çevirebileceksiniz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!