Pınar’ın dileği oldu

Güncelleme Tarihi:

Pınar’ın dileği oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2012 00:00

İZMİR’in Dikili ilçesinde ayrılmak istediği eşi Hüseyin Civek (47) tarafından 23 yerinden bıçaklanarak öldürülen Selma Civek’in (40) boşanma davası, kızının müdahil olmasıyla ölümünden sonra sonuçlandı. Dikili Asliye Hukuk Mahkemesi’nde pazartesi günü sonuçlanan davada hâkim, kızı H. Pınar Civek’i (23) Selma Civek’in yasal mirasçısı olarak kabul etti. Hâkim davalı Hüseyin Civek’in olayda tam ve
/images/100/0x0/55eb2f4ff018fbb8f8b0d571
ağır kusurlu olduğunu vurgulayarak, yasal mirastan pay alamayacağına karar verdi. Kararda ayrıca diğer iki çocuğun velayeti babaya verilmeyip vasi tayin edildi.

Annemin kanı yerde kalmadı

Daha önce, “Annem miras için öldürüldü. Eğer davaya müdahil olmazsam, babam mirasın sahibi olacaktı. Ben de mirastan pay almaması için müdahil oldum” diyen H. Pınar Civek, kararla ilgili şunları söyledi: “Annemin kanı yerde kalmadı. Mahkeme doğru olan kararı verdi. Bergama Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasında da babama en ağır ceza verilsin. Annem koruma kararı varken sokak ortasında öldürüldü. Babamın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını istiyorum.”

Babaya miras yok

Babası Hüseyin Civek’in (solda) annesini miras için öldürdüğünü iddia eden H. Pınar Civek hukuk savaşını kazandı. Genç kız mirastan mahrum bıraktığı babası için “En ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!