Pilot olmak isteyene banka kredi

Güncelleme Tarihi:

Pilot olmak isteyene banka kredi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2006 16:01

İstanbul merkezli uçuş okulu AYJET Anadolu Yıldızları'nın, FORTİS Bank ile ortak bir çalışma yaparak uçuş eğitim kredisi verdiği bildirildi.

AYJET'ten yapılan açıklamada, pilotluk için eğitim kredisi uygulaması başladığı belirtilerek, pilot olmak isteyen ancak pilotluk eğitimi için gerekli maddi imkana sahip olmayan kişilerin yeterli gayrimenkul teminatı göstererek bu krediden faydalanabileceği kaydedildi.
Açıklamaya göre, eğitim ücretinin tamamını kapsayan ve 72 aylık geri ödemeli olan uçuş eğitim kredisinde pilot adayı ilk 18 aylık süre boyunca ayda 150 dolar geri ödeyecek, 19'uncu aydan itibaren de normal sabit ödemeler başlayacak.
Uçuş eğitimi kredi sisteminde faizler konut kredi faizleri düzeyinde tutulacak.
Pilot adayları için özellikle üniversite eğitimi almış olması ve iyi seviyede İngilizce bilmesi önemli bir tercih kriteri olarak dikkat çekiyor.
Bu özelliklere sahip pilot adayları AYJET Anadolu Yıldızları'na başvurarak mülakat ve diğer sınavları geçiyor. Bir pilot adayının yaklaşık 14 ay boyunca eğitim alması ve bunun için de 55 bin dolar (KDV dahil) bedel ödemesi gerekiyor.
Verilen bilgiye göre, Türkiye'de işe yeni başlayan ikinci pilotlar, şirketine göre değişmekle birlikte en az 2 bin 500 avro aylık ücret alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!