Pilot kalp hastasıymış

Güncelleme Tarihi:

Pilot kalp hastasıymış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 09:12

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve parti avukatı Kemal Yavuz, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından Adana Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapora ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

PİLOT ADANALI DİZİSİNDE OYNAMIŞTI. İŞTE O SAHNE / VİDEO

İŞTE DÜŞEN HELİKOPTERİN SON FOTOĞRAFLARI

FOTOĞRAFLARLA HELİKOPTERDE BULUNANLAR

Kemal Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, raporda, helikopterin pilotu Kaya İstektepe'nin gerek kan tahlillerinin gerekse diğer tahlillerinde herhangi bir uyarıcı, uyuşturucu madde bulgusuna rastlanmadığının belirtildiğini söyledi.

Yavuz, “Acaba pilotla ilgili bir olumsuzluk var mıydı? Pilotu etkisiz hale getirecek daha önceden bir işlem gerçekleşmiş miydi? Bunlarla ilgili kaygılarımız vardı. Pilot Kaya İstektepe'nin gerek kan tahlillerinin gerekse diğer tahlillerinin tamamında herhangi bir uyarıcı, uyuşturucu bir madde bulgusuna rastlanmadı. Dolayısıyla pilota ilişkin kuşkularımız önemli ölçüde dağıldı” dedi.

“PİLOT KALP HASTASIYMIŞ”

Adana Adli Tıp Kurumunun hazırladığı raporda, tahlillerde uyarıcı, uyuşturucu madde bulgusuna rastlanmadığının belirtilmesine karşılık pilot Kaya İstektepe'nin kalp hastası olduğunun ifade edildiğini açıklayan Kemal Yavuz, şöyle konuştu:
“Pilotun kalbi ile ilgili sorununun olduğu raporla saptanmış. Ancak kaza öncesi bir kriz geçirmiş mi, onu tam olarak öğrenemedik. Sadece bir spazm ile ilgili net bulgu yok. Ama önemli ölçüde kalp rahatsızlığı olduğu net olarak ortaya konulmuş. Kalp krizi geçirmiş olabilme ihtimaline ilişkin kardiyologlarla görüşüyoruz.
Pilot Kaya İstektepe'nin her 6 ayda bir rapor alması gerekirken, 28 Haziran 2008 tarihinden bu yana rapor almadığını belirledik, bu konuyu da araştırıyoruz. Daha önce açıklandığı gibi kazada hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 4 kişinin çarpmanın etkisiyle hayatlarını kaybettikleri yine raporda belirtilmiş”

Haberin Devamı


Yavuz, raporda, gazeteci İsmail Güneş'in kazadan sonraki 3-6 saat arasında donarak hayatını kaybettiğinin belirtildiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!