Pilot böyle istedi

Güncelleme Tarihi:

Pilot böyle istedi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2011 12:07

ABD'nin Memphis kentinde, "Pilot sizinle uçmayı reddediyor" denilen iki Müslüman dini lider, bindikleri yolcu uçağından indirildi.

Haberin Devamı

Memphis Üniversitesi'nde Arapça yardımcı öğretim görevlisi olduğu bildirilen Masudur Rahman, havaalanı terminalinden Associated Press ajansına telefonla verdiği bilgide, Charlotte seferi için bindikleri uçaktan, kendisiyle yolculuk edecek Muhammed Zahlul isimli imamla birlikte indirildiklerini söyledi.

Kendilerinden Delta Connection uçağını terk etmelerinin istendiğini söyleyen Rahman, Delta yetkililerinin uçağı kaldırmayı reddeden pilotu yaklaşık yarım saat ikna etmeye çalıştığını ancak başaramadığını sözlerine ekledi.

Rahman'ın geleneksel Hint kıyafeti, beraberindeki imamın ise geleneksel Arap kıyafeti içerisinde olduğu belirtildi.

Olayı doğrulayan Ulaştırma Güvenlik Dairesi sözcüsü Jon Allen, bu yolcuların indirilmesi gibi bir direktif vermediklerini söylerken, Delta Havayolları sözcüsü uçağın operatörünün Atlantic Southeast Havayolları olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Atlantic Southeast sözcüsü Jarek Beem ise açıklamasında, "Güvenlik ve emniyeti oldukça ciddiye alıyoruz. Bu olay şu anda soruşturuluyor" dedi.

Memphis'te oturan Rahman ve Zahlul'un, Charlotte'a "İslamofobya" konulu bir konferansa katılmak için gittiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!