Pilot alanı mı karıştırdı?

Güncelleme Tarihi:

Pilot alanı mı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2006 00:00

Türk Hava Yolları'nın (THY) dün saat 08.00'de İstanbul-Samsun seferini yapan MD-83 tipi 165 kişilik uçağı, Samsun'a yaklaştığında iddiaya göre, Çarşamba Havaalanı yerine, 2002'de kapatılan Engiz Havaalanı'na iniş için alçaldı.

Ancak pilot durumu farkedince pas geçti ve yaklaşık 10 dakika gecikmeyle Çarşamba Havaalanı'na indi. Pilotun pas geçmesi sırasında durumu farkettiklerini söyleyen yolcuların şikayeti üzerine Samsun Valiliği durumdan haberdar oldu. Vali Vekili Raif Özener, "Durumu yolcular bildirdi. THY yetkilileri konuyu hemen üst makamlarına iletti. Tehlike atlatılmış" dedi. Yolcular arasında, konser için Samsun'a giden sanatçı Gönül Yazar'ın da bulunduğu belirtildi. THY yetkilileri ise havanın açık olması ve Engiz'in uçağın alçalma yolu üzerinde olması nedeniyle yolcuların yanılmış olabileceğini belirtti.

ASKERİ UÇAKTAN ZORUNLU İNİŞ

Güvercinlik'teki Kara Havacılık Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'ndan dün havalanan eğitim uçağı, motor arızası nedeniyle Çayyolu'nda boş bir alana zorunlu iniş yaptı. Motorlarından biri arızalanan uçağın inişi sırasında uçaktaki iki kişinin hafif yaralandı. Hasar gören uçak, askeri bir helikopter tarafından halatlarla bağlananarak götürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!