Piknikçi Abant'ı öldürüyor

Güncelleme Tarihi:

Piknikçi Abantı öldürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doğa harikası Abant'ta, ağaç kesiminin artması yetkilileri harekete geçirdi. Çevre köylüleri ve piknik yapmak için Abant'a gelen insanların yakacak olarak kullanmak amacıyla ağaçları kestiklerini belirten Vali Nusret Miroğlu, bunu önlemek için piknik ateşi yakarken odun yerine kömür kullanımını sağlayacaklarını ve bu konuda 2 kişiyi görevlendireceklerini söyledi.

Abant'ta bir ağaç katliamı yaşandığını söyleyen otel işletmecileri, doğa harikası yerin elden gittiğini kaydettiler. Abant'ın çevresinde bulunan 7 köyün halkının ve piknikçilerin ormandaki ağaçları kestiklerini iddia eden işletmeciler, bu konuda biran önce önlem alınması gerektiğini bildirdiler.

Gece ağaçların köylüler tarafından hızar ile dibinden kesildiğini, gündüz de piknikçilerin ağaç dallarını, kırıp keserek yakacak olarak kullandıklarına dikkat çeken Vali Miroğlu ise şunları söyledi:

‘‘Geçen yıl, bir piknikçiyi ağaç keserken yakaladım. Bu Abant için bir kangren haline geldi. Abant'ı ağaçsız olarak düşünmek mümkün değil. Bunun için bazı önlemler alacağız. Piknikçilerin ateş yakarken, odun yerine kömür kullanmalarını sağlayacağız. Bunun için de Abant'ta kömür bulunduracağız. Orman Bölge Müdürlüğü'nün muhafaza memurlarının yanında, 2 kişiyi bu konuda görevlendireceğiz. Ayrıca vatandaşlardan da bu konuya duyarlı olmalarını ve ağaç kesenleri gördüklerinde ihbar etmelerini istiyoruz.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!