Picasso ve Matisse İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Picasso ve Matisse İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Beklenen sergi açıldı: ‘‘Picasso: Modelleri’’ ve ‘‘Matisse: Odalıkları’’, Maçka Antik Palas'ta gezilebilir. 27 Kasım'a kadar devam edecek olan serginin ‘‘Picasso-Modelleri’’ bölümünde Picasso'nun 70 senelik hayatının mavi ve pembe döneminde yarattığı seyahat eden sirk cambazlarının bohem ve fakir hayatını dile getiren Saltimbangues serisinden Tete de Femme de Profil ve genç sevgilisi Marie-Therese Walter ile birlikte yaşadığı dönemlerin ünlü Vollard Serisi'nden çarpıcı örnekler bulunuyor. Sergi ayrıca, 2. Dünya Savaşı sonrası Fernand Mourlot'un atölyesinde gerçekleştirdiği litograflar ve linocutların yanısıra, hayatının son yıllarının ünlü erotik eserleri 347 ve 156 serilerini kapsıyor.

‘‘Matisse:Odalıkları’’ bölümünde ise 20. Yüzyıl'ın oryantalisti olarak tanınan Henri Matisse'in özel koleksiyonundan kaynaklanan ‘‘Manolyalı Odalık’’, ‘‘Peçeli Odalık’’ gibi eserler bulunuyor.

Sanat Danışmanı Gül Coşkun, Londra Tate Galeri ve Avustralya National Galeri gibi önemli sanat merkezlerinin Print bölümü kurucusu ve uluslararası sanat uzmanı Prof. Pat Gilmour'un ‘‘Galeri Sohbetleri’’ne de sahne olacak sergi kapsamında dia gösterileri de var. Konuşmacılar, ‘‘Picasso ve Matisse'in sanat tarihindeki yerleri, kullandıkları teknikler, Picasso'nun gerçek kadınları ve Matisse'in hayali kadınları’’ ile ‘‘Paris çağdaş grafik sanatında gelişmeler ve sanatçıların yaratıcılığına hükmeden kadınlar’’ gibi konularda sohbet edecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!