Petshop’lara sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Petshop’lara sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2011 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde dün hayvan hakları savunucularını ağırladı.

Eskiden köpeklerden korktuğunu ama oğlunun köpeği sayesinde artık onlarla daha yakın olduğunu belirten Başbakan, torunlarına bol miktarda plastik hayvanlar aldığını ve onların hayvanları tanımasını, sevmesini sağladığını söyledi. Erdoğan, “Torunlarım dünya üzerindeki birçok hayvanı benden daha iyi tanır hale geldiler. ‘Yaradandan ötürü sevmek’ cümlesinde sadece insan değil hayvan ve nebatat da var” dedi.

Görüşmede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı, HAÇİKO Hayvan Hakları Derneği Başkanı Ömür Gedik, HAYTAP Başkanı Av. Ahmet Şenpolat, sanatçılar Ajda Pekkan, Yonca Evcimik, Tuna Arman, Metin Özülkü ve Burcu Güneş hazır bulundular. Erdoğan katılımcılarla barınakların durumunu konuştu. Erdoğan, hayvanlara yönelik şiddet, tecavüz ve eziyet eylemlerinin kabahatler kapsamından çıkartılıp, Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınmasına yönelik çalışmanın başlatılmasına yönelik talebe olumlu yanıt verdi. Çalışmaları en kısa zamanda başlatacağının ve yasanın değişeceğinin sözünü veren Erdoğan, “Bu konuda ben de en az sizin kadar duyarlıyım” diye konuştu.

Dövüş sitelerine önlem

Erdoğan, internetteki hayvan dövüşleri sitelerinin kapatılması konusunda çalışma yapacaklarını ve internet yasasındaki tek maddenin değişimiyle bu isteğin gerçekleşebileceğinin sinyallerini verdi. Buluşmada ayrıca İstanbul’daki yunus gösteri merkezlerinin süreleri bittiğinde kapatılacağı vurgulandı. Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da hayvan sevgisini aşılama ve meslek edindirme fikriyle veteriner meslek liseleri açılması için çalışma başlatacağını ve veterinerlik ön lisans bölümlerinin bu süreci izleyeceğini söyledi. Topbaş, bahçıvan ve hayvan eğitimcisi yetiştiren okulların açılacağını belirtirken, Başbakan ise Çevre Bakanlığı’nın bir çalışması olduğunu, bu çalışma dahilinde ormanların değerlendirilip hayvanların iyi şartlarda yetiştirilme imkanlarının olacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!