Petrol fiyatları dibe vurdu

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları dibe vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2007 10:11

Petrol fiyatlarında hafta başındaki yüksek ateş yerini sert bir düşüşe bıraktı.

Haberin Devamı

Dün sabah saatlerinde gevşemeye başlayan fiyatlar sonrasında yerini daha hızlı bir hareket bıraktı. Pazartesi günü 93.80 dolara kadar yükselen fiyatlar, bugün Asya'daki işlemlerde 90 doların da altına indi.

Analistler, ABD'de açıklanacak olan stok rakamlarının yüksek çıkacağına ilişkin beklentilerin, piyasada hızlı bir kar satışı dalgasına neden olduğunu belirtiyor.

Petrol fiyatları şu sıralar dünkü kapanışa göre 1 dolar düşüşle 89.32 dolardan el değiştiriyor.

CFC Seymour Securities analisti Steve Rowles, piyasada ABD stoklarının yükseleceğine ilişkin oluşan beklentilerin düşüşün en büyük nedeni olduğunu belirtti. Rowles, 90 doların altındaki fiyatların birkaç gün önceki seviyeye göre daha rasyonel olduğunu da dikkat çekti.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/petrol_ates_banner.jpg

Haberin Devamı

STOKLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Piyasada, dünyanın en çok petrol tüketen ülkesi olan ABD'de açıklanacak petrol stoklarının 400 bin varillik artış göstermesi bekleniyor.

Petrol fiyatları haftaya son derece hareketli bir şekilde başlamış, Meksika'da yaşanan fırtına sonrası devlete ait Petroleos Mexicanos şirketinin günlük üretimi beşte bir oranında düşürmesi ile yeni zirve seviyesine ulaşmıştı. Yaşanan yükselişte Ortadoğu'daki gerginlik, kış sezonunun yaklaşması, Nijerya'da petrol rafinerilerine yönelik saldırılar, spekülatif hareketler ve düşük dolar gibi etkenler de belirleyici olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!