Petraeus’u beklerken senatörler çıktı

Güncelleme Tarihi:

Petraeus’u beklerken senatörler çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 08:45

CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus'u takip ettiğini sanan gazeteciler, büyük bir sürprizle karşılaştı.

Haberin Devamı

İstanbul’a önceki akşam gelen CIA Başkanı Petraeus, dün de görüşmelerine devam etti. Petraus’un kaldığı Conrad Otel’den dün öğle saatlerinde çıkan bir konvoy, koruma araçları eşliğinde Etiler yönüne hareket etti. Türk ve ABD’li korumalar eşliğinde çok sıkı güvenlik önlemleri arasındaki koyu renk camlı otomobille çıkan kişinin Orgeneral Petraeus olduğu sanıldı. Etiler Ulus’taki Backyard Restoran’a gitti. Restaurantın önünde duran otomobilin çevresi korumalar tarafından kuşatıldı.

CIA Başkanı Orgeneral Petraeus’un yemeğe geldiği sanılırken gelen kişilerin ABD Senatosu’ndaki etkili isimlerden Cumhuriyetçi senatör John McCain ile Connecticut Senatörü Joe Lieberman olduğu ortaya çıktı. İki senatörü burada, 30’lu yaşlarda Suriyeli bir kişi bekliyordu. Görüşme sırasında ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer de masadaydı. Yaklaşık 1 saat sonra Mccain ve Lieberman ile beraberindekiler restorandan çıktı. McCain gazetecilerin sorularına el sallamakla yetindi. Senatörlerin ayrılmasından birkaç dakika sonra, restoranda buluştukları esrarengiz kişi de dışarı çıktı. Yanında, elinde çanta taşıyan ABD’li bir kişi daha vardı. İkili fotoğraflarının çekildiğini görünce bir taksiye binerek uzaklaştı.

Haberin Devamı

McCain ve Lieberman Nisan’da Hatay’daki mülteci kamplarını ziyaret etmişti. McCain Suriye’nin kuzeyinde bir tampon bölge oluşturulmasını savunuyor. Mccain ile Lieberman geceyi, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’nın Başkanı Orgeneral David Petraeus’un kaldığı Conrad Oteli’nde geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!