Petlas'ın patronu kalbine yenildi

Güncelleme Tarihi:

Petlasın patronu kalbine yenildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 09:46

Lastik sektörünün tanınmış isimlerinden Abdulkadir Özcan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Özcan, adını Türkiye' de ilk ve tek askeri uçak lastiği üretebilen  lastik fabrikası konumunda olan ve özelleştirilen Petlas'ı satın alarak  duyurmuştu.

1977'de temeli atılan ve 1989'da üretime başlayan Petlas, 1997'de  Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 35 milyon dolara Kombassan Holding'e satıldı. Kombassan Holding, Petlas'ı, üretilen lastiğin büyük bir bölümünü pazarlayan Mustafa Özcan'a satmıştı.

CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Özcan'ın Kocatepe Camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına,  Özcan'ın yakınları, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı  Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Keçiören  Belediye Başkanı Turgut Altınok, Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet  Duyar ve Saadet Partisi Genel Başkanvekili Şevket Kazan katıldı.

Haberin Devamı

Cenaze namazının ardından imamın, merhum için cemaatten “helallik”  istemesi üzerine Said Açıkgöz isimli bir vatandaş hakkını helal  etmeyeceğini söyledi. Bunun üzerine görevliler Açıkgöz'ü uzaklaştırmaya  çalıştı. Açıkgöz, gazetecilerin sorusu üzerine 2003 yılında Özcan için  iş yaptığını, ancak parasını alamadığını iddia ederek, bu nedenle  hakkını helal etmediğini söyledi.

Özcan'ın cenazesi daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!