Pet şişeli işkence

Güncelleme Tarihi:

Pet şişeli işkence
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2010 16:38

EDİRNE’de başına geçen plastik su bidonu nedeniyle nefes almakta güçlük çeken, yemek yiyemeyen ve su içemeyen sokak köpeğini kurtarmak için vatandaşlar seferber oldu. Ancak korkan köpek gece karanlığında izini kaybettirdi.

Haberin Devamı

İŞTE O GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Kıyık Mahallesi’nde siyah renkli bir sokak köpeğinin başı, oyun oynayan çocuklar yüzünden ya da su içmeye çalışırken 5 litrelik boş plastik su bidonuna girdi. Başı bidonun içinde sıkışan köpek kendi imkanları ile çıkartmayı başaramayınca, vatandaşlar belediyeden yardım istedi. Ancak belediye ekipleri yardıma gelmedi. 5 gündür başında pet su sişesi ile gezen köpek yemek yiyip, su içemeyince dün mahalle sakinleri seferber oldu. Yaklaşık 10 kişi bitkin halde olan ve yerde yatan köpeğin başındaki bidonu çıkartmaya çalıştı. Ancak korkan köpek buna izin vermedi ve kaçtı.

EKİPLER BULAMADI

Haberin Devamı

Vatandaşlar sokak sokak gezerek köpeği aradı. Köpeğin sakinleştirici iğne vurularak yakalanabileceğini düşünen vatandaşlar gece 24.00’da Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken’e telefon ile ulaştı ve durumu anlattı. Bunun üzerine gelen Edirne Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm aramalarına rağmen gece köpeği bulamadı.

ARAMA DEVAM EDECEK

5 gündür köpeğin başında plastik bidon olduğunu belirten mahalle sakinleri, “Biz bidonu çıkartmak için çok uğraştık. Köpek korktuğu için hırlıyor ve biz de yanına yaklaşamıyoruz. Belediyeyi aradık kimse gelmedi. Başkan yardımcısının haberi olunca hemen ekip gönderdiler. Bugün ekipler sokakta yine köpeği aramayı sürdürecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!