Peşmerge sorun getirir

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge sorun getirir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 00:00

Suriye’deki Kürt temsilcileri, Suriye devletinin yıkılması halinde herkesin altında kalacağını ve sadece rejimin değişmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kürt liderler “Ne Özgür Suriye Ordusu’na ne de peşmergelere ihtiyacımız var” dediler. Kürt Ulusal Meclisi ve Yüksek Kürt Konseyi temsilcisi Dr. Salih Derviş, Kürtlerin denetim kurduğu kentlerde istediği hakları Asuri, Süryani ve Ermeniler için de istediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Özgür Suriye Ordusu’nun buraya gelmesini istemiyoruz. Çünkü bu bölge hassastır, naziktir. Kürtler burayı sadece kendi bölgeleri olarak görmüyor. Bizim politikamızda öldürmek ve savaş yok. Özgür Suriye Ordusu ihtiyaç duyduğumuz bir güç değil. Peşmergelerin de buraya girmesine ihtiyacımız yoktur. Çünkü kendisiyle beraber sorun da getirir. Biz savaşmadık ve Kürtler de ölmedi. Bu önemlidir. Değişim olduğunda kontrol bizimle birlikte diğer halkların da olacaktır. Diğer ülkelerdeki Kürtlerle sadece kardeşlik ilişkilerimiz vardır. Kimse kimsenin işine karışmasın. Biz sadece rejimin değişmesini istiyoruz. Dış güçler ise devleti yıkmak istiyor. Devlet yıkılırsa hepimiz altında kalırız. Erdoğan her zaman “Hama’lar olmasın” dedi ama öyle çıkmadı. Türkiye Müslüman Kardeşler’in etkili olduğu Suriye Ulusal Konseyi’ni koruyor.”

Haberin Devamı

Askeri müdahale istemiyoruz

Batı Kürdistan Halk Meclisi üyesi İsa Hüsso ise amaçlarının Suriye’de yaşayan Ermeni, Asuri ve Araplarla Kürt bölgesi birliği oluşturmak ve ortak adım atmak olduğunu söyledi. Hüsso şöyle dedi: “Kamışlı’da denetimi biz yapıyoruz. Komisyonlar oluşturduk. Ekmek dağıtımından, şekere, benzine kadar karaborsayı önlemek için denetim yapıyoruz. Biz dışarıdan askeri müdahale istemiyoruz. Kürt bölgelerinde kan dökülmemesinin nedeni barışçı yaklaşımımızdandır. Ne peşmerge ne Türk askeri kabul ediyoruz. Eğer birileri buradaki halkların taleplerine kulak veriyorsa demokratik yollarla sistemi değiştirmeye adım atmalıdır. Suriye kan ve revan içinde kalmasın. Suriye’ye ambargo uygulanabilir. Özgür Suriye Ordusu buradaki halkların ordusudur. Başka ülkelerin hizmetine girmesini istemiyoruz. Türkiye’den bakıldığı gibi PKK’nın burada bir denetimi yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!