Peşmerge PKK el ele mitingde

Güncelleme Tarihi:

Peşmerge PKK el ele mitingde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 13:34

TBMM'den geçen sınır ötesi operasyon tezkeresi ve olası operasyon, Kuzey Irak'ta düzenlenen mitinglerle protesto edildi.

GÖSTERİDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Erbil ve Duhok kentlerinde toplanan göstericiler, Türkiye'nin Kuzey Irak’a askeri operasyon düzenlememesini isterken, PKK sorununun Türkiye'de çözülmesi gerektiğini bildirdi. Duhok'taki mitingde valilik önünde bir araya gelen yaklaşık 1500 kişi, Kuzey Irak'a askeri müdahale istemediklerini söyledi. Miting sırasında Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kürtçe okunan bildiride, Iraklı Kürtler'in terör ve şiddete karşı oldukları ancak topraklarının PKK sorununun çözülmesi için uygun yer olmadığı belirtildi. Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunun belirtildiği bildiride, bu Türk sorunların demokratik yöntemlerle ve uzlaşı ile çözülmesinin gerektiği kaydedildi.

Mitinge meslek odaları, Kürt sivil toplum örgütleri, öğrenci birlikleri ve çevre okullardaki lise öğrencileri de katıldı. Kalabalığa katılan PKK sempatizanları ise ‘Teröristin babası Türkiye’ yazılı küçük dövizler açtı. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı mitinge katılanlar daha sonra sessizce dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!