Pes doğrusu...

Güncelleme Tarihi:

Pes doğrusu...
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Evlenmek isteyip de parasızlık yüzünden bunu gerçekleştiremeyenlere FP, ‘eş’ sözü veriyor. FP Genel Başkean Yardımcısı Ali Coşkun, ‘‘İşi ve aşı olmayan eş bulamıyor. Bu büyük sorunu çözeceğiz’’ dedi. FP, bu amaçla aile kredisi verecek bir ‘aile fonu’ oluşturulacak.

FP, gelecek hafta açıklayacağı seçim beyannamesinde bir ilke imza atarak, ‘Evlenemeyenlere eş sözü’ veriyor.

‘Herkese iş, aş, eş’ sloganından yola çıkan FP, ‘herkese eş’ vaadini hayata geçirmek için, evlenmek isteyip de, parasızlık yüzünden bunu gerçekleştiremeyenlere aile kredisi verecek bir ‘aile fonu’ oluşturulacağını açıklayacak.

FP'nin seçim beyannamesinde, bu çok düşük faizli evlenme kredisinin 5 ya da 8 yıl geri ödemeli olması öngörülüyor. Aile kredisi, evlenme dışında kendi işini kurmak isteyenler ya da konut sahibi olmak isteyenlere de verilecek. Konutta ise geri ödeme süresi 20 ya da 25 yıl olacak.

FP Genel Başkan Yardımcısı Ali Coşkun, ‘iş, aş ve eş’ konusunun Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, ‘‘İşi olmayan aş bulup beslenemiyor, işi ve aşı olmayan haliyle eş de bulamıyor. Bugün gençler 30-35 yaşına geliyor, ama evlenemiyor. Bu ise çok büyük sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik problemlere neden oluyor’’ dedi. İş, aş ve eş probleminin geleneksel Türk ailesinin sarsılıp, parçalanır hale gelmesine neden olduğuna da dikkat çeken Coşkun, FP olarak bu sorunları çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

Buna göre, önce tüketim canlandırılıp üretimin artması sağlanacak, yatırıma yönelinilecek. Özellikle Kobiler desteklenip, ev ekonomisi teşvik edilecek. Bu konuda ise evlerde yapılan bilgisayar çipleriyle elektronik sanayinde dev adımlar atan Hindistan'ı model alan FP, bu amaçla Başbakanlığa bağlı bir ‘aile fonu’ oluşturacak. Bu fon, evinde üretim yapmak isteyenlerin yanısıra, iş kurmak, konut sahibi olmak ya da evlenmek isteyenlere ‘aile kredisi’ verecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!