Pes dedirten görüntü...

Güncelleme Tarihi:

Pes dedirten görüntü...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 06:30

MUĞLA’nın Marmaris ilçesinde trafik polislerince şehir içi yolcu minibüslerine yönelik yapılan denetimlerde toplam 13 minibüse fazla yolcu taşıdığı için ceza kesildi. Denetimler kapsamında 16 yolcu kapasiteli bir minibüsten 29 yolcu çıkması pes dedirtti. Denetimler için durdurulan minibüs şoförlerinin diğer şoförleri de araç içi telsizlerinden ’Federaller denetimde’ diyerek uyardığı ortaya çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri denetimlerini başka bir noktada sürdürdü.

Haberin Devamı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Atatürk Caddesi Ketenci Kavşağı’nda durdurdukları şehir içi yolcu minibüslerini denetledi. Polis, 30 dakika içinde durdurduğu 13 dolmuş şoförüne fazla yolcu taşımaktan ve durak harici yolcu almaktan ceza kesti. Denetimler kapsamında polis, Tezcan Şimşek (39) yönetimindeki 48 TM 4072 plakalı yolcu minibüsünde yaptığı incelemede, en fazla 16 yolcu taşıması gereken minibüste 29 kişi olduğunu tespit etti.

Hemen ardından durdurulan Mehmet Ali Özdemir’in (58) kullandığı 48 TM 4059 minibüste ise 26 kişi olduğu tespit edildi. Şoförlere fazla yolcu taşımaktan 108’er ve durak harici yolcu almaktan da 85’er lira para cezası kesildi. Öte yandan, dolmuşlardaki yolcuların çoğunluğunun yabancı turistler olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Pes dedirten görüntü...
DİĞER ŞOFÖRLERE DENETİM OLDUĞUNU HABER VERDİLER

Denetimler için durdurulan minibüs şoförleri, diğer minibüs şoförlerini de araç içi telsizlerinden ’Federaller denetimde’ diyerek uyardı. Bunun üzerine polis ekipleri denetimlerini başka bir noktada sürdürdü.

Pes dedirten görüntü...
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Büro Amirliği yetkilileri, "Turizm sezonu boyunca şehir içinde yolcu taşıyan dolmuşlara yönelik denetimlerimiz oldu. Saat gözetmeksizin dolmuşlara yönelik şok denetimlerimiz devam edecektir. Ayrıca sivil ekiplerimiz ve MOBESE kameralar ile tespit ettiklerimizi fotoğraflayarak plakalarına cezaları kesiyoruz. Trafik akışının sağlanması, yolcu güvenliği ve huzuru için denetimlerimiz artarak devam edecektir" dedi.

Pes dedirten görüntü...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!